Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους ο Κώστας Τασούλας. Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Βουλής. Νέος πρόεδρος της Βουλής εξελέγη με ρεκόρ ψήφων ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Υπέρ ψήφισαν 283 βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με εξαίρεση το ΚΚΕ που σε ανάλογες ψηφοφορίες επιλέγει το «παρών». Ο νέος πρόεδρος σκοπεύει να εστιάσει στην ενίσχυση του ρόλου των βουλευτών και θα δώσει βάρος στη διασφάλιση της συχνής παρουσίας των υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Μεγάλο «στοίχημα» να περιορίσει το φαινόμενο «άσχετες» τροπολογίες να μπαίνουν στα νομοσχέδια στο παρά πέντε της ψηφοφορίας.

George Vitsaras / SOOC

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Βουλής. Νέος πρόεδρος της Βουλής εξελέγη με ρεκόρ ψήφων ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Υπέρ ψήφισαν 283 βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με εξαίρεση το ΚΚΕ που σε ανάλογες ψηφοφορίες επιλέγει το «παρών». Ο νέος πρόεδρος σκοπεύει να εστιάσει στην ενίσχυση του ρόλου των βουλευτών και θα δώσει βάρος στη διασφάλιση της συχνής παρουσίας των υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Μεγάλο «στοίχημα» να περιορίσει το φαινόμενο «άσχετες» τροπολογίες να μπαίνουν στα νομοσχέδια στο παρά πέντε της ψηφοφορίας.

Ένταση στο Πουέρτο Ρίκο. Αστυνομικός συλλαμβάνει νεαρούς διαδηλωτές κατά την πέμπτη μέρα διαδηλώσεων στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Οι διαδηλωτές ζητούν την την αποπομπή του κυβερνήτη της χώρας Ρικάρντο Ροσελό.  

REUTERS / GABRIELLA N. BAEZ

Αστυνομικός συλλαμβάνει νεαρούς διαδηλωτές κατά την πέμπτη μέρα διαδηλώσεων στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Οι διαδηλωτές ζητούν την την αποπομπή του κυβερνήτη της χώρας Ρικάρντο Ροσελό.

Comic Con στην Καλιφόρνια. Στιγμιότυπο από την έκθεση Comic Con που πραγματοποείται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

REUTERS / MIKE BLAKE

Στιγμιότυπο από την έκθεση Comic Con που πραγματοποείται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Μεσογειακές βουτιές. Ένας άνδρας βουτάει στα νερά της παραθαλάσσιας πόλης Αντίπ, στη νότια Γαλλία. 

EPA / SEBASTIEN NOGIER

Ένας άνδρας βουτάει στα νερά της παραθαλάσσιας πόλης Αντίπ, στη νότια Γαλλία.

Τελετουργικό στον κρατήρα ηφαιστείου. Ντόπιοι και τουρίστες μαζεύονται κοντά στον κρατήρα του ηφαιστείου Μπρόμο, στην Ινδονησία, για το ινδουιστικό τελετουργικό Kasada. Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού οι πιστοί πετάνε στον κρατήρα προσφορές ζώων. 

REUTERS / ANTARA FOTO

Ντόπιοι και τουρίστες μαζεύονται κοντά στον κρατήρα του ηφαιστείου Μπρόμο, στην Ινδονησία, για το ινδουιστικό τελετουργικό Kasada. Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού οι πιστοί πετάνε στον κρατήρα προσφορές ζώων.

Στα λευκά ξανά η Νέα Υόρκη. Στιγμιότυπο από το Δείπνο στα Λευκά (Diner En Blanc) στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για εμπνευσμένο από το Παρίσι πικ νικ στο οποίο οι καλεσμένοι ντύνονται στα λευκά και φοράνε μάσκες. 

REUTERS / Andrew Kelly

Στιγμιότυπο από το Δείπνο στα Λευκά (Diner En Blanc) στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για εμπνευσμένο από το Παρίσι πικ νικ στο οποίο οι καλεσμένοι ντύνονται στα λευκά και φοράνε μάσκες.

Πανσέληνος στο Ναύπλιο. Η πανσέληνος στολίζει τον ουρανό πάνω από το Ναύπλιο. 

Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η πανσέληνος στολίζει τον ουρανό πάνω από το Ναύπλιο.

Επικίνδυνα φιλιά. Ο Juan Cerdas, του οποίου το χόμπι είναι το τάϊσμα άγριων κροκόδειλων, φιλάει ένα μεγάλο κροκόδειλο στον ποταμό Tarcoles στην Κόστα Ρίκα. Ο ποταμός Tarcoles είναι γνωστός για τον μεγάλο αριθμό κροκόδειλων που ζούνε στα νερά του. 

REUTERS / Juan Carlos Ulate

Ο Juan Cerdas, του οποίου το χόμπι είναι το τάϊσμα άγριων κροκόδειλων, φιλάει ένα μεγάλο κροκόδειλο στον ποταμό Tarcoles στην Κόστα Ρίκα. Ο ποταμός Tarcoles είναι γνωστός για τον μεγάλο αριθμό κροκόδειλων που ζούνε στα νερά του.

Εμβολιασμός στο Κονγκό. Στιγμιότυπο από τον εμβολιασμό κατά του ιού του Έμπολα στο κέντρο υγείας Himbi στην Γκόμα του Κονγκό. Σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την επιδημία του Έμπολα στη χώρα, απόφαση η οποία ελήφθη αφού εντοπίστηκε ένα θανατηφόρο κρούσμα στην Γκόμα, μιας πόλης περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στα σύνορα με τη Ρουάντα και της πύλης προς την υπόλοιπη ΛΔΚ και τον κόσμο. 

REUTERS / OLIVIA ACLAND

Στιγμιότυπο από τον εμβολιασμό κατά του ιού του Έμπολα στο κέντρο υγείας Himbi στην Γκόμα του Κονγκό. Σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την επιδημία του Έμπολα στη χώρα, απόφαση η οποία ελήφθη αφού εντοπίστηκε ένα θανατηφόρο κρούσμα στην Γκόμα, μιας πόλης περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στα σύνορα με τη Ρουάντα και της πύλης προς την υπόλοιπη ΛΔΚ και τον κόσμο.

Εντυπωσιακό θέαμα στην Κίνα. Καλλιτέχνες στην κινεζική επαρχία Hengnan «παίζουν» με λιωμένο μέταλλο δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. 

REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Καλλιτέχνες στην κινεζική επαρχία Hengnan «παίζουν» με λιωμένο μέταλλο δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button