Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Κείμενο διαμαρτυρίας των κατοίκων του Λουτρακίου.

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λουτρακίου

Κύριοι σύμβουλοι

Ως κάτοικοι Λουτρακίου είμαστε αγανακτισμένοι με την αλλοίωση του χαρακτήρα της πλατείας Κρήνης, μέρος της ανάπλασης της παραλίας της πόλης. Στην πραγματικότητα χάνεται η ίδια η πλατεία.

Δεν αναφερόμαστε στο αισθητικό μέρος του προβλήματος που είναι και αυτό σοβαρό μιας και αντί να διορθωθούν οι φθορές του χρόνου μιας όμορφης πλατείας, τσιμεντοποιήθηκε.

Δεν αναφερόμαστε επίσης στο τεχνικό μέρος του προβλήματος μιας και το τσιμέντο είναι γεμάτο ρωγμές, προφανώς από αστοχία υλικού με άγνωστο το πως θα συμπεριφερθεί στο μέλλον.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η κατάργηση στην πραγματικότητα της ίδιας της πλατείας αφού μεγάλο μέρος του ελεύθερου χώρου έχει καταληφθεί από σταθερή κατασκευή με σιδερένιες κολόνες , τζαμαρίες και σκέπαστρο προς εμπορική αξιοποίηση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην
(πρώην) πλατεία Κρήνης.

Μάθαμε ότι τα επιχειρήματα σας είναι:

1) ότι την μελέτη της ανάπλασης την είχατε δύο χρόνια αναρτημένη στο διαδίκτυο πριν την τελική απόφαση.

Το επιχείρημά σας δεν στέκει κύριοι.

Δεν είναι υποχρεωμένοι οι κάτοικοι να έχουν το νου τους να επισκέπτονται την σελίδα του Δήμου για να φυλαχτούν από την κατάργηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους όπως είναι η ελεύθερη πλατεία τους στην παραλία τους.

Όμως ακόμα και αν επισκέπτονταν την ιστοσελίδα θα έπρεπε να βάλουν μηχανικό για να
κατανοήσει το μέγεθος τέτοιων αλλαγών.

Θα έπρεπε με δημοσιεύσεις και δημόσια συζήτηση σε ΜΜΕ και ανοιχτά συμβούλια με συμμετοχή όχι μόνο των επιχειρηματιών αλλά πρώτα απ όλα των κατοίκων να εξηγήσετε τα σχέδιά σας.

Πόσο μάλλον όταν σκοπεύετε να αλλάξετε τη χρήση της βασικής πλατείας της παραλίας.

2) Το δεύτερο επιχείρημα που μάθαμε ότι χρησιμοποιείτε είναι ότι η επιχείρηση του εστιατορίου έτσι κι αλλιώς καταλάμβανε τον χώρο που σήμερα κλείσατε.

Οι φωτογραφίες είναι η απάντησή σας.

πλατεία κρήνης

Το ίδιο είναι; Πως το βλέπετε;

Πέρα από ότι υπήρχε άνοιγμα διαδρόμου ανάμεσα στα τραπέζια, (τα τραπέζια μπορούν επίσης να μετακινηθούν σε περίπτωση μιας εκδήλωσης, μιας συναυλίας, μιας ομιλίας). Τον χειμώνα δε, δεν υπήρχαν τραπέζια καν. Και φυσικά είναι επίσης κοινή λογική ότι η σταθερή κατασκευή με τις τζαμαρίες και το σκέπαστρο κλείνει και την οπτική όταν βρίσκεσαι στην πλατεία.

Κύριοι απαιτούμε άμεση διόρθωση της απαράδεκτης απόφασης του συμβουλίου σας . Ο Δήμος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους δημόσιους χώρους προς όφελος των δημοτών.

Απαιτούμε να ξηλωθούν άμεσα οι σταθερές κατασκευές ώστε να ελευθερωθεί ξανά η πλατεία μας. Απαιτούμε επίσης πριν προχωρήσει το έργο του αμφιθεάτρου που θα κλείσει ακόμα περισσότερο τον υπόλοιπο ελεύθερο χώρο να συζητηθεί με την επιτροπή των κατοίκων .

Οι κάτοικοι Λουτρακίου.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button