Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Συμφωνία στη Γερμανία για σχηματισμό κυβέρνησης

– Ο μεγάλος συνασπισμός είναι και πάλι γεγονός στη Γερμανία – CDU – CSU και SPD τα βρήκαν και πλέον υπάρχει συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης – Η απόφαση οριστικοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί – Στα χέρια των σοσιαλδημοκρατών το υπουργείο Οικονομικών
Οι συντηρητικοί της Άγκελας Μέρκελ και οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς συμφώνησαν. Πλέον υπάρχει κυβερνητικός συνασπισμός και η Γερμανία είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει τη νέα κυβέρνηση με τη σύμπραξη CDU-CSU-SPD.

Η απόφαση σύμφωνα με το Spiegel οριστικοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σοσιαλδημοκράτες “παίρνουν” τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Εργασίας, γεγονός που μεταφράζεται ως νίκη του Σουλτς.

Το αναβαθμισμένο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας πάει στο CSU και ειδικότερα στον πρόεδρό του τον Χορστ Ζεεχόφερ.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι η πολιτική της Γερμανίας σε οικονομικό επίπεδο περνάει σε μια νέα φάση. Ήδη πολλοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα μπει τέλος στη σκληρή πολιτική λιτότητας που επέβαλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επί σειρά ετών.

Τώρα περίπου 250.000 μέλη του SPD θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία. Είναι μια διαδικασία η οποία θα καθυστερήσει για περίπου τρεις εβδομάδες τη διαδικασία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο άπό τους περισσότερους ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

το-γερμανικό-γερμανία-κοινοβούλιο-του-βερολίνου-ομοσπονδιακή-βουλή-25594521

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button