Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οι συγκλονιστικότερες εικόνες του 2016 (ΦΩΤΟ)

Οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν οι κριτές του διαγωνισμού World Press Photo
Την περασμένη Δευτέρα, η εικόνα του Burhan Ozbilici με τίτλο «Μία δολοφονία στην Τουρκία» η οποία τραβήχτηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα κέρδισε το πρώτο βραβείο στον σημαντικότερο διαγωνισμό φωτορεπορτάζ.
Μαζί με αυτήν, ανακοινώθηκαν και οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν στις υπόλοιπες κατηγορίες του 60ού ετήσιου διαγωνισμού World Press Photo
Περισσότεροι από 5.000 φωτογράφοι από 125 χώρες συμμετείχαν με 80.408 φωτογραφίες.
Δείτε παρακάτω αυτές που ξεχώρισαν

“Taking a Stand in Baton Rouge”, Jonathan Bachman

Η ακτιβίστρια Ieshia Evans στέκεται και προσφέρει τα χέρια της για τη σύλληψή της, καθώς κατηγορείται για επεισόδια κατά της αστυνομίας κατά τη διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία έξω από το αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα, ΗΠΑ.

“Victims of the Zika virus”, Lalo de Almeida

H Adriana Cordeiro Soares, 30 χρονών, πλένει το γιο της João Miguel, 3 μηνών, ο οποίος γεννήθηκε με μικροκεφαλία που προκλήθηκε από τον ιό Ζίκα, στο σπίτι της στην αγροτική περιοχή Σάο Βιθέντε ντο Σερίδο.

“The Libyan Migrant Trap”, Daniel Etter

Δύο Νιγηριανές πρόσφυγες κλαίνε και αγκαλιάζονται σε ένα κέντρο κράτησης προσφύγων στη Σουρμάν στη Λιβύη. Το κέντρο κράτησης στεγάζει εκατοντάδες γυναίκες που κατάφεραν να ξεφύγουν από εμπόλεμες ζώνες.

“Offensive on Mosul”, Laurent van der Stockt

Οι Ιρακινές Ειδικές Δυνάμεις ερευνούν σπίτια του Γκογκιάλι, μια περιοχή ανατολικά της Μοσούλης, ψάχνοντας για μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εξοπλισμό και στοιχεία.  

“Cuba on the Edge of Change”, Tomás Munita

  Ένα παλιό κουρείο στην Παλιά Αβάνα, Κούβα.  

“Black Days of Ukraine”, Valery Melnikov

 Άνθρωποι τρέχουν να  γλιτώνουν ύστερα από  φωτιά σε σπίτι που καταστράφηκε μετά από αεροπορική επίθεση στο χωριό Λουχάνσκαγια.  

“Sweat Makes Champions”, Tiejun Wang

 Τέσσερις μαθήτριες ενός αθλητικού σχολείου στην Xuzhou στην Κίνα κάνουν προπόνηση με πίεση δακτύλων για 30 λεπτά.  

“Caretta Caretta Trapped”, Francis Pérez

  Μία θαλάσσια χελώνα μπλεγμένη σε δίχτυ κολυμπάει στην ακτή της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά, Ισπανία.  

“Mediterranean Migration”, Mathieu Willcocks

  Δύο άνδρες παλεύουν στο νερό κατά τη διάρκεια της διάσωσής τους. Η βάρκα τους ήταν σε κίνδυνο και ξεφούσκωνε γρήγορα από τη μία πλευρά. Πολλοί μετανάστες βρέθηκαν στο νερό. Τελικά κατάφεραν να σωθούν όλοι από τους διασώστες.

“Rescued From the Rubble”, Ameer Alhalbi

Ένας Σύριος εγκαταλείπει μια περιοχή έπειτα από μια αεροπορική επίθεση στη γειτονιά Χαγ Ακγιούλ που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι.  

“Copacabana Palace”, Peter Bauza

Η νεαρή Eduarda κάθεται έξω από ένα παράθυρο και παρατηρεί τι συμβαίνει στο δρόμο. Ζει με τα επτά αδέρφια της σε ένα από τα μισοτελειωμένα κτίρια που προορίζονται για να στεγάσουν μέλη της μεσαίας τάξης

“Migrant Crossing”, Vadim Ghirda

Μία γυναίκα υποβαστάζεται από δύο άνδρες καθώς διασχίζει ένα ποτάμι. Οι πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στην ΠΓΔΜ μέσω μιας διαδρομής που θα τους έκανε να παρακάμψουν τον συνοριακό φράκτη.  

“The Silent Victims of a Forgotten War”, Paula Bronstein

  Στο νοσοκομείο, η Νατζίμπα κρατάει τον δίχρονο ανιψιό της Σαμπίρ που τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ.

“China’s Wild West”, Matthieu Paley

 Γυναίκα Ουιγούρ μεταφέρει λεφτά στο καλσόν της, μια συνηθισμένη πρακτική. Οι Ουιγούρες, αν και μουσουλμάνες, δεν εμμένουν στο συντηρητικό κώδικα ντυσίματος που ακολουθούν οι γυναίκες των γειτονικών χωρών. Σε αυτό το τρένο από το Κασγκάρ, βλέπεις μια λιγότερο γνωστή πλευρά της Κίνας. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Ουιγούροι, μια κινεζική μειονότητα που ζει κυρίως στα δυτικά της χώρας.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button