Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

«Μείναμε και μένουμε στο Ευρωπαϊκό σκάφος με τεράστιες θυσίες για τους λαούς μας»

«Μείναμε και μένουμε στο Ευρωπαϊκό σκάφος με τεράστιες θυσίες για τους λαούς μας, ορισμένες μάλιστα από τις οποίες δεν έχουν την γενεσιουργό αιτία τους σε δικά μας λάθη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του, στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ιρλανδού ομολόγου του κ. Μ.Χίγκινς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη συνεπή και αταλάντευτη πορεία Ελλάδος και Ιρλανδίας εντός ΕΕ, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι την ίδια στιγμή άλλοι Εταίροι μας είτε δυστροπούν κατά την εκτέλεση στοιχειωδών ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους, όπως π.χ. εκείνων που αφορούν το Προσφυγικό Ζήτημα –«υπαρξιακό» για τον Ανθρωπισμό και τον Πολιτισμό της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας- είτε, ακόμη χειρότερα, εγκαταλείπουν το Ευρωπαϊκό Σκάφος λόγω αμιγώς οικονομικών υπολογισμών, αμφίβολης άλλωστε ορθότητας.

Απευθυνόμενος στους πρώτους, διαμήνυσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, για τους Λαούς της, χώρος δικαιωμάτων αλλά και χώρος υποχρεώσεων, που απορρέουν από την Ιστορία της και τον Πολιτισμό της, η εκπλήρωση των οποίων συνιστά στοιχειώδες χρέος που κρίνει το αν αξίζει κάποιος να θεωρείται Ευρωπαίος. Ενώ στους δεύτερους, υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε πριν απ’ αυτούς και θα υπάρξει και χωρίς αυτούς, καλώντας τους, ταυτοχρόνως, να ξανασκεφθούν την ευρωπαϊκή προοπτική τους, ιδίως για την δική τους ιστορία και προοπτική.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, επίσης, ότι τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Ιρλανδοί έχουν αποδείξει ότι είναι συνειδητοί Ευρωπαίοι, ιστορικώς, πολιτισμικώς και ιδεολογικώς και σημείωσε τις κοινές αρχές και αξίες που διέπουν τους Έλληνες και τους Ιρλανδούς διαχρονικά, όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία.

Μάλιστα, ανέφερε ότι Ελλάδα και Ιρλανδία είναι δύο μικρές γεωγραφικώς Χώρες, οι οποίες όμως διαθέτουν μια Διασπορά που ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθός τους, ενώ οι πολίτες τους δεν μπορούν να ζήσουν παρά μόνον ελεύθεροι και υπό καθεστώς Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος προσωπικά προς τον Ιρλανδό ομόλογό του, τόνισε ότι πρόκειται για μια κορυφαία πνευματική προσωπικότητα, που έχει αφιερώσει την ζωή της στην υπηρεσία των αρχών και των αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

zougla.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button