Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Γυναικεία δύναμη: Εκείνες που όρθωσαν ανάστημα, κόντρα σε άνδρες, σε διαδηλώσεις [εικόνες]

Τα τελευταία 24ωρα, η Σαφιγιάχ Χαν έχει γίνει ένα ακόμη σύμβολο δύναμης και αντίστασης. Δεν είναι η μόνη γυναίκα όμως που όρθωσε ανάστημα ενάντια σε άνδρες, σε διαδηλώσεις.

Η εικόνα της νεαρής Αγγλίδας, τη στιγμή που κοιτά χαμογελώντας έναν ακροδεξιό που της ουρλιάζει, έγινε γρήγορα viral. Η Σιαφιγιάχ Χαν δεν δίστασε να τον αντιμετωπίσει, όταν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μπέρμιγχαμ ακροδεξιοί τα έβαλαν με γυναίκα που φορούσε μαντίλα και η αστυνομία δεν έκανε τίποτα.

Who looks like they have power here, the real Brummy on the left or the EDL who migrated for the day to our city and failed to assimilate pic.twitter.com/bu96ALQsOL

— Jess Phillips MP (@jessphillips) April 8, 2017

Τα τελευταία χρόνια, εξίσου διάσημες έγιναν γυναίκες που στάθηκαν απέναντι σε αστυνομικούς ή σε ναζιστές και οι φωτογραφίες τους έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ο Guardian θύμισε μερικές από αυτές.

Γυναίκα στέκεται μπροστά σε αστυνομικούς που έχουν μπλοκάρει το δρόμο, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις. Παρίσι, 14 Ιουνίου 2016.

Η Ιέσια Εβανς μπροστά σε αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία, στη Λουϊζιάνα.  9 Ιουλίου 2016.

Μία γυναίκα διαφωνεί με αστυνομικούς που έχουν κλείσει τον δρόμο σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης. Μινσκ 25 Μαρτίου 2017.

Κάποια σηκώνει τα χέρια της μπροστά στις ασπίδες των αστυνομικών, σε συγκέντρωση μπροστά από κυβερνητικό κτίριο στα Σκόπια. 5 Μαΐου 2015.

Γυναίκα κάθεται μπροστά από αστυνομικούς, για να προστατεύσει τους διαδηλωτές, σε πορεία κατά της κυβέρνησης. Σεούλ 24 Απριλίου 2015.

Μία γυναίκα μόνη στέκεται μπροστά σε μετέχοντες σε ναζιστική πορεία, στο Μπορλάνγκε. Σουηδία 1 Μαΐου 2015.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button