Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Μόνοι οι μισοί από όσους πιστεύουν ότι έχουν αλλεργία, έχουν πραγματικά

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια παιδιατρικής Ρούχι Γκούπτα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern και του Νοσοκομείου Παίδων του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα άνω των 40.000 ενηλίκων.

Ο κατά φαντασία ασθενής του Μολιέρου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αλλεργικός στις τροφές. Περίπου ο ένας στους πέντε ανθρώπους πιστεύει ότι έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο, όμως στην πραγματικότητα μόνο ο ένας στους δέκα, δηλαδή οι μισοί απ’ όσους το πιστεύουν, είναι όντως αλλεργικοί, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια παιδιατρικής Ρούχι Γκούπτα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern και του Νοσοκομείου Παίδων του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα άνω των 40.000 ενηλίκων.

Διαπιστώθηκε ότι το 19% πιστεύουν πως έχουν κάποια τροφική αλλεργία, όμως στην πραγματικότητα το ποσοστό των αλλεργικών είναι περίπου 10%, ενώ των υπολοίπων τα συμπτώματα δεν δικαιολογούν τη διάγνωση της αλλεργίας.

«Μολονότι βρήκαμε ότι ένας στους δέκα ενηλίκους έχει τροφική αλλεργία, σχεδόν οι διπλάσιοι νομίζουν ότι είναι αλλεργικοί στις τροφές, αλλά τα συμπτώματά τους δείχνουν απλώς κάποια δυσανεξία σε τροφές ή άλλες σχετικές τροφικές διαταραχές», δήλωσε η δρ Γκούπτα.

«Είναι σημαντικό να δει κανείς προηγουμένως ένα γιατρό που θα κάνει κανονική εξέταση και διάγνωση της αλλεργίας, προτού βιαστεί να αποκλείσει από τη διατροφή του κάποια τροφή», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι από το 10% που έχουν πειστικά συμπτώματα τροφικής αλλεργίας, μόνο οι μισοί (το 5%) έχουν επιβεβαιωμένη διάγνωση από γιατρό. Σχεδόν οι μισοί επίσης από τους πραγματικά αλλεργικούς εκδήλωσαν τουλάχιστον μια από τις τροφικές αλλεργίες τους, όταν είχαν πια ενηλικιωθεί.

«Εκπλαγήκαμε που βρήκαμε ότι είναι τόσο συχνό φαινόμενο η εμφάνιση αλλεργίας μετά την ενηλικίωση. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να καταλάβουμε γιατί αυτό συμβαίνει και πώς μπορούμε να το προλάβουμε», ανέφερε η Γκούπτα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιο συχνή τροφική αλλεργία μεταξύ των ενηλίκων, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, είναι απέναντι στα θαλασσινά και ακολουθούν κατά σειρά το γάλα, τα φιστίκια, άλλοι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα αυγά, το σιτάρι, η σόγια και το σουσάμι.

tovima.gr






Διαβάστε Περισσότερα

  • Σιγκαπούρη: Εγκαινιάζεται ο πιο ψηλός καταρράκτης κλειστού χώρου!
  • Ηράκλειο: «Έξυπνα» παγκάκια τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης
  • Τα Σημεία των Καιρών! Έρχονται οι νέες ταυτότητες με τσιπ, αποτύπωμα και ομάδα αίματος – Πόσο θα κοστίζουν.
  • Στις 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019 οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα για 9 λόγους – Οι αμερικανοί στηρίζουν τον Τσίπρα και η Γερμανία τον Μητσοτάκη
  • 5 οφέλη που δεν ήξερες ότι σου προσφέρει το πιπέρι καγιέν
  • Επίσκοπος εξελέγη ο Αρχιμ. Αγάπιος Δρίτσας
  • Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Στόχος της ανθρωπότητας η πρόσβαση στο αγαθό για όλους, χωρίς διακρίσεις
  • ‘’ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ‘’ ΓΡΑΦΕΙ Η: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ – ΤΣΙΚΟΥΛΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
  • Αφήστε μια απάντηση

    Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

    Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com