Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Φωτιά στην Αθήνα: Οι αντιεξουσιαστές σπέρνουν το χάος στην πρωτεύουσα – Φόβοι για γενίκευση των ταραχών την Κυριακή!

Ο Μαύρος Δεκέμβρης που είχαν… τάξει οι αναρχικοί, γίνεται σιγά-σιγά εικόνα της πραγματικότητας.

Τα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής θυμίζουν κάτι από τον Δεκέμβρη του 2008, όταν έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ο 15χρονος -τότε- Αλέξης Γρηγορόπουλος!

Η θλιβερή επέτειος είναι την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, ωστόσο ο… “εορτασμός” ξεκίνησε πρόωρα, καθώς λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ματ επί της οδού Στουρνάρη, μπροστά ακριβώς από το Πολυτεχνείο!

Φυσικά, οι αστυνομία απάντησε με χημικά και κρότου-λάμψης και οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη έως αργά το βράδυ, ενω οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία προσαγωγή.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή των Εξαρχείων, πάντως, είναι αποπνικτική και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Athens Magazine”, οι αντιεξουσιαστές δεν φαίνονται διατεθημένοι να αποχωρήσουν από το σημείο!

Φυσικά, το συγκεκριμένο γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε δύο μέρες από σήμερα Παρασκευή, είναι η μεγάλη πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ήδη οι αντιεξουσιαστές έχουν κάνει ένα μεγάλο κάλεσμα για αντικρατικές και αντικαπιταλιστικές δράσεις, με το όνομα “Μαύρος Δεκέμβρης”.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button