Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το πρώτο τζετπακ με αυτόματο πιλότο

Η ιδέα της χρήσης ενός μηχανικού συστήματος που θα επέτρεπε σε κάποιον να πετάει μόνος του δεν είναι καινούργια και το ευρύ κοινό την έμαθε όταν είδε να την χρησιμοποιεί ο Σον Κόνερι ως Τζέημς Μποντ. Οι πρώτες απόπειρες για τη δημιουργία τέτοιων συστημάτων τα οποία ονομάστηκαν «jetpack» ήταν αποτυχημένες και η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε για δεκαετίες.

Όμως τα τελευταία χρόνια η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας επέτρεψε αρχικά σε εφευρέτες και στη συνέχεια σε νεοφυείς εταιρείες να κατασκευάσουν διαφόρων τύπων τζετπακ τα οποία τουλάχιστον στις δοκιμές που γίνονται δείχνουν πραγματικά εντυπωσιακά.  Μια από αυτές τις εταιρείες, η Maverick Aviation, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα σε αυτόν τον τομέα παρουσιάζοντας ένα μοντέλο τζετπακ που λειτουργεί με αυτόματο πιλότο. Είναι το πρώτο τζετπακ που επιτρέπει στον χρήστη του να απολαμβάνει την πτήση του χωρίς να… κουράζεται για να το χειρίζεται χάρις σε ένα σύστημα αυτόνομης πτήσης που ελέγχεται από υπολογιστή.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το τζετπακ της που ονομάζεται Maverick Jetpack αποτελείται από ελαφρά υλικά όπως αλουμίνιο, τιτάνιο και ανθρακονήματα. Μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 50 χλμ./ώρα και δεν χρειάζεται κάποιος να περάσει από την απαραίτητη διαδικασία εκπαίδευσης αφού η συσκευή μπορεί να κινείται αυτόνομα. To Maverick Jetpack αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές του επόμενου έτους.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button