Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το νέο φουτουριστικό αεροδρόμο του Πεκίνου άνοιξε τις πύλες του

Το εντυπωσιακό νέο αεροδρόμιο της Κίνας, Bejing Daxing, με εμβαδόν 700 χιλιάδων τ.μ., αναμένεται να εξυπηρετεί 72 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το 2025, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Άνοιξε τις πύλες του το εντυπωσιακό Bejing Daxing, το νέο γιγάντιο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, λίγες ημέρες πριν τους μεγαλοπρεπείς εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντασίνγκ, βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων νότια του κέντρου της κινεζικής πρωτεύουσας.

Αναμένεται να εξυπηρετεί 45 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μέχρι το 2022 και 72 εκατομμύρια μέχρι το 2025, κάτι που θα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ένα μεμονωμένο τερματικό σταθμό.

Με ορίζοντα το 2040, το αεροδρόμιο θα έχει οκτώ διαδρόμους απογείωσης-προσγείωσης, εκ των οποίων ο ένας θα είναι για στρατιωτική χρήση.

Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 100 εκατ. επιβάτες, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου σε ό,τι αφορά την επιβατική δυναμικότητα.

Το φουτουριστικό Bejing Daxing σχεδιάστηκε από την Αγγλοϊρακινή αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ, που πέθανε το 2016.

Το σχήμα του παραπέμπει σε αστερία. Έχει μία ενιαία μεταλλική οροφή και αποτελείται από έναν κεντρικό κόμβο με έξι ακτίνες.

Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περίπου πέντε χρόνια

Το αεροδρόμιο εκτείνεται σε έκταση 700.000 τ.μ., ή 98 γηπέδων ποδοσφαίρου, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο μεγάλου αεροπορικού τερματικού σταθμού στον κόσμο.

Ακριβώς κάτω από τον τερματικό σταθμό βρίσκεται ένας σταθμός μετρό και υπερταχείας.

Το έργο κόστισε 120 δισεκατομμύρια γιουάν (15 δισ. ευρώ).

Ο νέος αερολιμένας θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του σημερινού Διεθνούς Αεροδρομίου του Πεκίνου, το Beijing Capital, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, το οποίο έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων του, προκαλώντας καθυστερήσεις στις πτήσεις.

sputniknews.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button