Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τα κινητά τηλέφωνα τεχνητής νοημοσύνης πρωταγωνιστές στο φετινό Mobile World Congress

Η ΑΙ εισβάλει στις κινητές επικοινωνίες

Το Mobile World Congress ξεκίνησε το 1987 ως ένα συνέδριο στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο των τηλεπικοινωνιών αλλά μετά την έλευση των smart phones έχει μετατραπεί σε μια εκδήλωση που κυριαρχεί η βιομηχανία κινητών τηλεφώνων. Στη μόνιμη έδρα του συνεδρίου στη Βαρκελώνη η φετινή διοργάνωση σφραγίζεται όπως και τα πάντα άλλωστε στη βιομηχανία της τεχνολογίας από την τεχνητή νοημοσύνη.

Θα παρουσιαστούν κινητά τηλέφωνα με εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρει η ΑΙ ενώ στη φετινή έκθεση θα κάνουν την εμφάνιση τους και γενικότερα τεχνολογίες αιχμής κινητής επικοινωνίας όπως νέα είδη φορετών συσκευών (π.χ έξυπνα δαχτυλίδια) αλλά και συστήματα αυτοκινήτων που εντάσσονται στον κόσμο του Διαδικτύου των Πάντων (Internet of Things) και μετατρέπουν τα οχήματα σε προηγμένους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους. Θα κάνουν την εμφάνιση τους και διάφορα gadgets με φουτουριστικές τεχνολογίες όπως για παράδειγμα, διάφανοι φορητοί υπολογιστές.custom youth nfl jersey Florida state seminars jerseys alpinestars caschi nike air jordan 1 elevate low air jordan 1 element penn state jersey ASU Jerseys sac petite mendigote yeezy shoes under 1000 yeezy shoes under 1000 College Football Jerseys jordan air force 1 casquette femme von dutch 8 ft kayak decathlon bmx

Η εταιρεία Honor θυγατρική της κρατικής κινεζικής εταιρείας Shenzhen Zhixin New Information Technology Co παρουσίασε το κινητό τηλέφωνο Magic 6 Pro που ενσωματώνει μια πειραματική τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους κατόχους αυτοκινήτων να ανοίγουν το όχημα τους αλλά και να το θέτουν σε κίνηση με βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου στην οθόνη.

H Deutsche Telekom θα παρουσιάσει στο MWC ένα κινητό τηλέφωνο που ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας Brain.ai, τεχνολογία που σύμφωνα με τους δημιουργούς της θα αναλάβει εκείνη τον συντονισμό όλων των λειτουργιών της συσκευής και σύγχρονων αναγκών του κατόχου της καταργώντας τις διάφορες εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα.

«Ένας βοηθός που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστά τις αμέτρητες εφαρμογές στο smartphone. Ο βοηθός θα κατανοεί τους στόχους σας και φροντίζει τις λεπτομέρειες όπως το κάνει ένας υπάλληλος σε μια ρεσεψιόν ξενοδοχείου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Deutsche Telekom.

Η Huawei θα παρουσιάσει κινητό τηλέφωνο με κάμερα που θα ενσωματώνει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να βελτιώνει ποικιλοτρόπως την εικόνα σε φωτογραφίες και βίντεο κατά τη διάρκεια της λήψης ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το βέλτιστο. Η τεχνολογία αναγνωρίζει το όλο σκηνικό αλλά και τις γενικότερες συνθήκες στο περιβάλλον που γίνεται η λήψη εικόνων με την κάμερα (π.χ αντικείμενα, φωτισμός κ.α.) και κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε οι φωτογραφίες ή το βίντεο να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button