Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σπιτικά σοκολατάκια

Υλικά

Για 6-8 άτομα

600 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

 

 

 

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λικέρ ή το μπράντι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν η κρέμα γάλακτος αρχίσει να βράζει.

Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην τριμμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Τοποθετούμε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Μόλις σφίξει, κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά ορθογώνια σοκολατάκια.

Η συνταγή βγάζει περίπου 45 με 50 σοκολατάκια.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button