Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σουηδία: Σε αυτό το κατάστημα οι αγορές γίνονται με ένα… νέο νόμισμα

H παραγωγή τροφίμων είναι υπεύθυνη για το 1/4 των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου. Παρόλη την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και την επιθυμία του για καλύτερες επιλογές, είναι δύσκολο να ξέρουμε ποια είναι τα τρόφιμα που είναι καλύτερα για το περιβάλλον.

Το σουηδικό brand Felix που ανήκει στην εταιρεία Orkla Foods, εντόπισε την επιθυμία των καταναλωτών για καθοδήγηση πάνω σε αυτό και προσπαθεί να το διαθέσει στο κοινό ανοίγοντας το κατάστημα «The Climate Store».

Στο συγκεκριμένο κατάστημα, Στο Climate Store, οι πελάτες πληρώνουν με ισοδύναμα διοξειδίου του άνθρακα (CO2e) και όλα τα προϊόντα τιμολογούνται με βάση τις επιπτώσεις τους στο κλίμα. Η εταιρεία αναφέρει πως για να μειωθεί κατά το ήμισυ η επίπτωση μας στο κλίμα, κάθε πελάτης θα πρέπει να διατηρεί κάθε εβδομάδα 18,9 κιλά ισοδύναμων διοξειδίου του άνθρακα. Χρησιμοποιώντας ένα νόμισμα με βάση το κλίμα, η Felix προσπαθεί να επισημάνει ποιο είναι το πραγματικό κόστος των τροφίμων και ότι η αλλαγή στην τσέπη μας είναι ίση με την αλλαγή που απαιτείται για έναν βιώσιμο κόσμο.

Ο marketing manager της Felix, Thomas Sjöberg, δήλωσε ότι «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως αντιδρούν οι πελάτες μας με το νόμισμα CO2e και να δούμε αν θα καταφέρουν να παραμείνουν εντός του εβδομαδιαίου προϋπολογισμού τους. Νομίζω ότι όλο αυτό θα ανοίξει τα μάτια πολλών, ώστε να δουν πως συγκεκριμένες επιλογές έχουν αντίκτυπο στο τι μπορείς να βάλεις μέσα στην ίδια τσάντα από τα ψώνια σου».

Το κατάστημα τροφίμων είναι μέρος της μακροχρόνιας προσπάθειας της Felix να δείξει τη σχέση μεταξύ των προϊόντων που τρώμε και του αντίκτυπου στο κλίμα. Από αυτό το φθινόπωρο, η Felix θα επισημάνει προϊόντα με το σύμβολο «Χαμηλή κλιματική επίδραση» σε κατηγορίες όπου οι καταναλωτές θα κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά με καλές κλιματικές επιλογές…

pronews.gr

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button