Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

«Πόλεμος» Γεννηματά-Δούρου με φόντο την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και της περιφερειάρχου Ατικής Ρένας Δούρου με αφορμή τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη δυτική Αθήνα.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφθηκε περιοχές της δυτικής Αθήνας (Αγίους Αναργύρους, Καματερό) και εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

«Βλέπουμε την αδράνεια της κυβέρνησης και του Κράτους. Η κατάσταση είναι επείγουσα. Θα θρηνήσουμε θύματα αν ξεκινήσουν οι βροχές. Καλά θα κάνουν ο υπουργός Υποδομών και η Περιφερειάρχης να αφήσουν τα μεταξύ τους «μαχαιρώματα» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους να δράσουν άμεσα, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η θωράκιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της δυτικής Αθήνας» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθύμισε ακόμη ότι ο σχεδιασμός «έχει ξεκινήσει από χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, αλλά χρειάζεται να ολοκληρωθεί και να αξιολογηθεί όλο το έργο που έχει γίνει, προκειμένου να φτιάξουμε ένα σύγχρονο master plan και να μην ξαναδούν οι κάτοικοι της περιοχής να καταστρέφονται οι περιουσίες τους και κυρίως να μην κινδυνέψουν και άλλες ζωές».

Η Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη απο τους βουλευτές Γιάννη Μανιάτη και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μανώλη Όθωνα και τον υπεύθυνο του Τομέα Υποδομών Γιάννη Οικονομίδη, επισκέφθηκε περιοχές της Δυτικής Αθήνας.

Η απάντηση της Δούρου: Φώφη ήσουν υπερνομάρχης, περίμενα περισσότερη υπευθυνότητα

Η περιφερειάρχης Αττικής σήκωσε το γάντι της Φώφης Γεννηματά, υπενθυμίζοντας ότι έχει διατελέσει και η ίδια υπερνομάρχης και ζήτησε περισσότερη υπεθυνότητα.

«Θα περίμενε κανείς από την πρώην υπερνομάρχη Αττικής του ΠΑΣΟΚ από το 2002 ως το 2007, περισσότερη υπευθυνότητα και το κυριότερο: περισσότερη μνήμη» σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Συνεχίζοντας πέρασε στην αντεπίθεση: «Είναι φανερό ότι δεν διαθέτει τίποτε από τα δύο και προτιμά τις άνευ ουσίας ‘περιοδείες’ δημοσιότητας, σχολιάζοντας ανερυθρίαστα τις χρονίζουσες αντιπλημμυρικές ελλείψεις των ετών και της δικής της απραγίας και αβελτηρίας».

Τέλος, η Ρ. Δούρου επέπληξε και τον δήμαρχο της περιοχής Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκο Σαράντη υποστηρίζοντας ότι «αντί να παίζει το ρόλο του κομπάρσου σε κομματικά events» να «επεξεργαζόταν και κατέθετε προς έγκριση στην Περιφέρεια, τις αντιπλημμυρικές μελέτες που χρειάζεται η πόλη του».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button