Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Πρόστιμο-μαμούθ στον Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή

Πόσο το μεγάλο ποσό που ξέχασε να κόψει απόδειξη ο λαλίστατος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος εμπλέκεται σε μια υπόθεση μη δήλωσης εισοδήματος 1 εκατ. δολαρίων τα οποία πήρε ως αμοιβή, σύμφωνα με τα Νέα.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτυλίχθηκε το 1999 οπότε ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε αμοιβή 1.000.000 δολαρίων για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και δεν έκοψε απόδειξη.

Εκτός αυτού, ο κ. Μητρόπουλος, σύμφωνα με τα Νέα, δεν πλήρωσε τους δύο δικηγόρους από το γραφείο του οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να πάρουν το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

«Το ΣΔΟΕ που έγινε κοινωνός της υπόθεσης μόλις το 2009 έψαξε σχολαστικά το θέμα και τώρα είναι στην ευχάριστη θέση να καλέσει τον Αλέξη Μητρόπουλο για τα περαιτέρω» καταλήγει το δημοσίευμα.

Πόσο θα κληθεί να πληρώσει ο Αλέξης Μητρόπουλος για φοροδιαφυγή;

Πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999 καλείται να πληρώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως γράφει η εφημερίδα «τα Νέα», η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button