Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος στο ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων

Τη Δευτέρα 04 Απριλίου 2016 το Γενικό Λύκειο Αγίων Θεοδώρων είχε τη μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχθεί στο Αμφιθέατρο του Διδακτηρίου τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Ενόργανης Γυμναστικής στο αγώνισμα των Κρίκων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας 2004 κ.Δημοσθένη Ταμπάκο.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας – project της Β’ Λυκείου και συγκεκριμένα της ομάδας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα.Σοφία Μανδηλαρά – ΠΕ05 η οποία ερευνά το θέμα: “Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα ως τον Pierre de Coubertin και σήμερα“. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων την εκδήλωση παρακολούθησαν όλες οι τάξεις του Λυκείου, ενώ προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν και οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δρ.Αθανάσιος Διονυσόπουλος – ΠΕ11. Επίσης, το ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στους κ.κ. Ν.Δενδρινό – εκδότη της εφημερίδας “Νέα Κρομμυώνα” και Φ.Κράουςιστοσελίδα e-istos.gr για την παρουσία τους στην εκδήλωση, καθώς και τον κ.Χρήστο Μονάντερα πατέρα της μαθήτριας της Β’  τάξης Γεωργίας Μονάντερα, χάρη στον οποίο έγινε δυνατή η επικοινωνία του σχολείου μας με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη.
P1040792s   tabakos2004   P1040805s
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου επεφύλαξαν ενθουσιώδη και θερμή υποδοχή στον Χρυσό μας Ολυμπιονίκη με την άφιξή του στην αίθουσα εκδηλώσεων. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων κ.Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος – ΠΕ19, ενώ στη συνέχεια μέλη της ομάδας της ερευνητικής εργασίας πρόβαλαν μία σύντομη παρουσίαση για τον φιλοξενούμενό μας.
Ακολούθως και για πολύ περισσότερο από μία ώρα ο Χρυσός Ολυμπιονίκης κ.Δημοσθένης Ταμπάκος σε ένα ζωντανό, ουσιαστικό και μεστό σε πολλαπλά μηνύματα διάλογο, απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλλαν μαθητές και μαθήτριες κι από τα δύο σχολεία.
Έπειτα από τις ερωτήσεις, ο Χρυσός μας Ολυμπιονίκης, μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από το προσωπικό του αρχείο την πορεία του ως αθλητή, από τα πρώτα του βήματα ως παιδί, μέχρι τη μέγιστη διάκριση και το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα σύνομο χαιρετισμό από τον Σχολικό Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής της Π.Δ.Ε.Πελοποννήσου Δρ.Αθανάσιο Διονυσόπουλο, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες του project παρέδωσαν ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο στον καλεσμένο μας και φυσικά φωτογραφήθηκαν όλοι και όλες μαζί του.
Όπως ανέφερε και ο Διευθυντής του ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων κ.Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος στο κλείσιμο της εκδήλωσης, αν θεωρούσαμε στην αρχή της μεγάλη χαρά και τιμή την παρουσία του καλεσμένου μας στο Σχολείο μας, μετά από τη συζήτηση μαζί του, αυτό συμβαίνει πλέον σε πολλαπλάσιο βαθμό γιατί η απλότητα, η σεμνότητα και τα τόσα πολλά και σημαντικά μηνύματα που μας χάρισε με τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις των μαθητών/τριών μας, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
Όπως αναφέρουν και τα παιδιά της ερευνητικής εργασίας στην παρουσίασή τους:
Δημοσθένη Ταμπάκο
Σε Ευχαριστούμε:
Που μας κάνεις περήφανους…
 
Που η Ελλάδα έχει Αθλητές σαν εσένα…
 
Που ήσουν σήμερα μαζί μας.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button