Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ο αυτιστικός που σώζει χιλιάδες ζωές από το δωμάτιό του προβλέποντας καταιγίδες

Ενας άνδρας με αυτισμό, παρότι είναι πολύ ντροπαλός για να μιλήσει σε ξένους, έχει καταφέρει να σώσει χιλιάδες ζωές μέσα από το υπνοδωμάτιό του, προβλέποντας πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες.

Μέσα στο 24ωρο -καθημερινά- ο Νέιθαν Φόι διαχειρίζεται μια ομάδα 20 εθελοντών σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να προσφέρει ζωντανή κάλυψη και ενημερώσεις εισερχόμενων καταιγίδων, κυκλώνων και τυφώνων – όλα αυτά από το υπνοδωμάτιό του στο Λιγκ του Γουίγκαν.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του έχει 30.000 παρατηρητές παγκοσμίως, οι οποίοι βασίζονται σε αυτόν για να ενημερώνονται για τυχόν καταιγίδες, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών επιστημόνων και των προσφύγων που προσπαθούν να αποφύγουν τυφώνες και κυκλώνες.

Ο Νέιθαν, που ζει σε ένα σπιτάκι στον κήπο των γονιών του, δήλωσε: «Ήταν μια ιδέα που είχα περίπου πριν οκτώ χρόνια. Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν στην κρεβατοκάμαρά μου».

27_mpm_storm_forecaster-05-768x512.jpg

Ο Νέιθαν δεν δουλεύει, αλλά αφιερώνει τον χρόνο του στο να παρακολουθεί τις θύελλες που ξεσπούν μαζί με τους γονείς του Φιόνα και Κιθ.

«Η εμπειρία αυτή με έχει αλλάξει. Στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με πολλά πράγματα ειδικά σε σχέση με την ψυχική υγεία μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, η οποία πραγματικά έκανε τα πράγματα δύσκολα για πολλά χρόνια. Είχα, επίσης, σοβαρά θέματα εμπιστοσύνης και άγχους, τα οποία ξεπέρασα πραγματικά πριν από μερικά χρόνια.
Έτσι ανέλαβα την εργασία θύελλας θύελλας, σίγουρα με έκανε πιο ικανό άτομο».

Παράλληλα με την πρόβλεψη του καιρού, δημιουργεί κινούμενες εικόνες από προηγούμενες καταιγίδες για το κανάλι του YouTube, μερικές από τις οποίες εμφανίστηκαν σε ειδησεογραφικά δίκτυα παγκόσμιου βεληνεκούς όπως το CNN, και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αποτελεί κοινό πρόγραμμα μεταξύ των διαστημικών οργανισμών ΝΑSA των ΗΠΑ, Roscosmos Ρωσίας, JAXA Ιαπωνίας, CSA Kαναδά και ΕΟΔ Ευρώπης.

pentapostagma.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button