Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤ/ΡΟΥ π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ & ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/2/2020

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤ/ΡΟΥ π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

Με επιτυχία συνεχίστηκε χθες Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η καθιερωμένη Κατηχητική συνάντηση πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Προϊστάμενος του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησιαστικόν ήθος: είδος προς εξαφάνιση…;».

Ο π. Θεμιστοκλής απέδωσε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το «πνεύμα» από το οποίο οφείλουν να εμφορούνται όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσε την έννοια του Εκκλησιαστικού ήθους, που μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία απαντάται, καθώς οι υπόλοιπες «θρησκείες», αιρέσεις και παραφυάδες κάνουν λόγο για «σύστημα ηθικής» και όχι για «ήθος». Το ήθος είναι ο τρόπος ζωής, ως συνέπεια μιας εσωτερικής καταστάσεως, η οποία δημιουργείται από την βίωση της Πίστεως. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία η Πίστη αυτή δεν είναι η ανθρώπινη αντίληψη των μελών της, αλλά η αποκαλυφθείσα από τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό Αλήθεια, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε με σεβασμό και να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας «εν υπακοή» προς τους Ποιμένες και Διδασκάλους της Εκκλησίας μας.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την εμπεριστατωμένη και μεστή θεολογικών μηνυμάτων ομιλία του και πρόσθεσε ότι: Το ήθος της Εκκλησίας μας είναι το ήθος και ο χαρακτήρας του Ίδιου του Χριστού και των Αγίων μας, επομένως, αυτό το οποίο πατροπαράδοτα διδαχθήκαμε αυτό οφείλουμε να βιώνουμε εντός της Εκκλησίας σύμφωνα και με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «Στήκετε, και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε…..» (Θεσ.Β´15).

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button