Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΟΗΕ: 100.000 παιδιά παγιδευμένα πίσω από τις γραμμές του ISIS στη Μοσούλη -Τα χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες

Περίπου 100.000 παιδιά είναι παγιδευμένα σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες, στον θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες από τους τζιχαντιστές, ή βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρρά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UNICEF. Κάποια από αυτά τα έχουν αναγκάσει να πάρουν μέρος σε μάχες, ενώ νοσοκομεία και κλινικές έχουν δεχθεί επιθέσεις.

«Λαμβάνουμε ανησυχητικές αναφορές για αμάχους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που σκοτώνονται στη δυτική Μοσούλη. Κάποια από αυτά σκοτώνονται στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις μάχες που εντείνονται διαρκώς», τονίζει ακόμη η UNICEF.

Τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters ανέφερε ότι είδε τα άψυχα κορμιά δεκάδων αμάχων, ανάμεσά τους παιδιά, σε δρόμο, που σκοτώθηκαν κατά τα φαινόμενα ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή. Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν την ανατολική Μοσούλη τον Ιανουάριο και ξεκίνησαν νέα επιχείρηση στις 27 Μαΐου, για το δυτικό τμήμα της πόλης που παραμένει υπό την κατοχή του ISIS.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button