Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Καταδικάστηκε ο Κοντομηνάς: Ποια η αποζημίωση μαμούθ στον Στάθη Τσοτσορό

Πόση αποζημίωση θα δώσει στον Στάθη Τσοτσορό ο Δημήτρης Κοντομηνάς;

Έπεσε η «Αυλαία» στη χρόνια δικαστική διαμάχη του κ. Δημήτρη Κοντομηνά και του κ. Στ. Τσοτσορού με το δικαστήριο να δικαιώνει τον Στάθη Τσοτσορό και να επιβάλει αποζημίωση άνω των 9 εκ. ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Εφετείο Αθηνών επέβαλε στον Δ. Κοντομηνά αποζημίωση 9 εκατομμυρίων ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους, υπέρ του Στ. Τσοτσορού, μετά από δικαστική διαμάχη που κράτησε πάνω από 10 χρόνια.

Ο επιχειρηματίας δικάστηκε ύστερα από μήνυση του πρώην προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Στάθη Τσοτσορού, με την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

Η κατηγορία σε βάρος του επιχειρηματία αφορούσε στη ζημιά που υπέστη η εταιρεία από παράνομες οικονομικές ενέργειες του κ. Κοντομηνά την περίοδο 2003-2004.

Σύμφωνα με τον κ. Τσοτσορό, την επίμαχη περίοδο ο κ. Κοντομηνάς, παραβιάζοντας τη νομοθεσία για τον Βασικό Μέτοχο, προχώρησε σε δανειοδοτήσεις της εταιρείας ύψους 68 εκατ. ευρώ, ποσό που εμφάνισε ως προερχόμενο από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, με το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών να προκληθεί ζημιά στην εταιρεία και στον ίδιο ως μέτοχο, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ στον Alpha για παράβαση του νόμου περί Βασικού Μετόχου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button