Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Καρδιακή ανεπάρκεια: Με αυτό το συμπλήρωμα διατροφής μειώνετε τον κίνδυνο

Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρα για τον ασθενή, αλλά η καθημερινή λήψη συμπληρώματος για βιταμίνη D μπορεί να τον βοηθήσει να μειώσει αυτό τον κίνδυνο, σύμφωνα με έρευνα.
Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι εκείνη η κατάσταση κατά την οποία η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να καλύψει τις ανάγκες του σώματος.

Ωστόσο, έρευνες έχουν αναδείξει, ότι η λήψη ημερήσιου συμπληρώματος σε βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2017 στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Heart Failure συνδέει τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στους ηλικιωμένους με υψηλότερη πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος ήταν 12 φορές υψηλότερος σε όσους ήταν ανεπαρκείς σε βιταμίνη D σύγκριση με άτομα με επαρκές επίπεδο.

Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει τα ευρήματα μιας προηγούμενης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition. Σε εκείνη, οι επιστήμονες βρήκαν επίσης μια σχέση μεταξύ της λήψης συμπληρωμάτων βιταμίνης D και του μειωμένου κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για τη ρύθμιση της ποσότητας ασβεστίου και φωσφόρου στο σώμα, σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Εκτός από καρδιακή ανεπάρκεια, η ανεπάρκεια σε βιταμίνη D μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυϊκής αδυναμίας, καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για Σκλήρυνση κατά Πλάκας αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με άλλη πρόσφατη μελέτη.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είναι μια ομάδα κινδύνου για ανεπάρκεια της εν λόγω βιταμίνης, μαζί με τα παιδιά, τις έγκυες γυναίκες και τα άτομα με σκούρο δέρμα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απορρόφησης της βιταμίνης D είναι η έκθεση στον ήλιο. Εκτός από τα συμπληρώματα, πλούσιες διατροφικές πηγές βιταμίνης D είναι και τα λιπαρά ψάρια και τα αυγά.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia με πληροφορίες από το http://www.express.co.uk

iatropedia.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button