Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κέρκυρα: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο επισκέψιμο για τους κατοίκους του νησιού

Μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, είναι μία ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές διάστημα μέσα από την προβολή ψηφιακών παραστάσεων ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο), θα προσφέρει από σήμερα σε μικρούς και μεγάλους το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, που ήρθε στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία του δήμου, στο πλαίσιο του των εκδηλώσεων Αστρονομίας.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, είναι μία ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου, με καρέκλες για τους θεατές. Μέσα στο πλανητάριο θα γίνονται ειδικές προβολές, ενώ παράλληλα με το τηλεσκόπιο θα γίνεται η παρατήρηση του Ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα εγκαθίσταται κάθε μέρα σε διαφορετικό μέρος στο νησί της Κέρκυρας, για την ευκολότερη πρόσβαση των μαθητών και του κοινού, ολόκληρου του νησιού.

Σήμερα θα βρίσκεται στο Γυμνάσιο Αχαράβης, στην Βόρεια Κέρκυρα, αύριο θα εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Μάρκου, την Τετάρτη θα εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας στην Τοπική Κοινότητα Αργυράδων και την Πέμπτη θα εγκατασταθεί στην Πάνω Πλατεία Σπιανάδα της Κέρκυρας.

Οι προβολές του θα έχουν θέματα, το «Διεθνή Διαστημικός Σταθμός: Το σκαλοπάτι για τον πλανήτη ‘Αρη», το «Μαγεμένο Ύφαλο – Kaluoka ‘Hina», την «κατάκτηση» των άλλων πλανητών, τον Ήλιο ως «ζωντανό» άστρο, τη γη στο σύμπαν, την αναζήτηση της «σκοτεινής ύλης» και το κλίμα της γης. Οι προβολές θα είναι δωρεάν για όλο το κοινό.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ – ΜΠΕ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button