Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ιαπωνία: Εντοπίστηκε ανέπαφη μικρή ξύλινη ψαρόβαρκα που είχε χαθεί σε τσουνάμι πριν από 10 χρόνια (Video)

Είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα χρόνια. Παρασύρθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό μετά το φονικό τσουνάμι που προκάλεσε την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα. Ήταν μία μικρή ξύλινη βάρκα. Ολοι την είχαν ξεχάσει.

Ξαφνικά εννέα χρόνια και εννέα μήνες μετά την εξαφάνισή της εντοπίζεται ανοικτά της νήσου Χατζίκο της Ιαπωνίας. Και αρχίζει το μυστήριο. Η μεγάλη ποσότητα κοραλιών που βρέθηκαν προσκολλημένα στο εσωτερικό της μήκους 5,5 μέτρων ψαρόβαρκας πυροδότησαν φήμες σχετικά με το που είχε φθάσει προτού καταλήξει στο Χατζίκο, κάπου 300 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.

Που ταξίδεψε; Που βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια; Που έφτασε; Πως δεν τσακίστηκε στους ωκεανούς όλα αυτά τα χρόνια;

Όπως αναφέρει το iefimerida, το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 μετά τον σεισμό των 9 Ρίχτερ, προκάλεσε τον θάνατο άνω των 18.000 ανθρώπων και κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της ακτογραμμής καθώς τα ύψους έως και 40 μέτρων κύματα εισήλθαν με ταχύτητα 700 χλμ/ώρα σε βάθος περίπου δέκα χιλιομέτρων στην ηπειρωτική χώρα.

Ετσι χάθηκε η βάρκα μαζί με χιλιάδες άλλες. Ντόπιος ειδικός εκτιμά ότι μπορεί να παρασύρθηκε πολύ μακριά στον Ειρηνικό Ωκεανό σε μια περιοχή κοντά στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, προτού τα ρεύματα τη μεταφέρουν στη νοτιοανατολική Ασία και την επιστρέψουν στην Ιαπωνία.

topontiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button