Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις από σήμερα για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Ξεπαγώνει από σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικών κατασχέσεων για όλους όσοι έχουν αρρύθμιστες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και η οποία είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο και μετά λόγω capital controls.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια για να κινηθούν ο διαδικασίες ηλεκτρονικών κατασχέσεων στους οφειλέτες αποστέλλονται σήμερα από τα ασφαλιστικά ταμεία στις τράπεζες. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και γίνεται σε συνεργασία με τις τράπεζες. Σημειώνεται ότι οι αρρύθμιστες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ.

Σε σχετική εγκύκλιο του ΚΕΑΟ επισημαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται άμεσα στην ηλεκτρονική διαδικασία τα τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα (Α’ και Β’ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης), καθώς επίσης και τα δεκαεπτά Περιφερειακά Υποκαταστήματα Ι.Κ.Α, στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν Τμήματα Κ.Ε.Α.Ο. Οι τράπεζες που εντάσσονται σε πρώτη φάση στη διαδικασία δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς τα ταμεία είναι η Εθνική Τράπεζα,  Alpha Bank,  Τράπεζα Πειραιώς,  Attica Bank,  Unicredit Bank και  Aegean Baltic Bank ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η δεύτερη λίστα των τραπεζών που θα προχωρήσουν σε ανάλογη διαδικασία.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button