Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Εφιάλτης: Η καταστροφή των δασών μπορεί να σημάνει κατά 90% την καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού

Το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφουν οι επιστήμονες δεν θα γίνει σε βάθος των αιώνων, αλλά σε μερικές δεκαετίες από τώρα. Ο ανθρώπινος πολιτισμός όπως τον ξέρουμε σήμερα θα πάψει να υπάρχει και αυτό εξαιτίας της αποψίλωσης και της καταστροφής των σαδών σε όλη την υφήλιο.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό Nature Scientific Reports. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η γη ολόκληρη καλύπτεται από 60 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους. Ο ανθρώπινος παράγοντας έχει καταφέρει να μειώσει το νούμερο αυτό κοντά στα 40 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές βρισκόμαστε πλέον στην κόκκινη γραμμή. Μάλιστα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εάν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός καταστροφής των δασών η ανθρωπότητα και ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει 90% πιθανότητες άμεσα να καταστραφεί.
Πιστεύεται ότι εντός των επόμενων δύο έως τεσσάρων δεκαετιών η Γη μπορεί να μην είναι πλέον σε θέση να συντηρήσει έναν τόσο μεγάλο ανθρώπινο πληθυσμό λόγω της καταστροφής των δασών.
Η μελέτη, που γράφτηκε από τον Δρ Gerardo Aquino και τον καθηγητή Mauro Bologna, δηλώνει ότι εάν συνεχιστεί ο ρυθμός αποψίλωσης «όλα τα δάση θα εξαφανιστούν περίπου σε 100-200 χρόνια».

topontiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button