Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Επιστήμονες: Οι γάτες νιαουρίζουν για εμάς – Μάθετε πότε και γιατί

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γάτες νιαουρίζουν για τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην πραγματικότητα είναι οι γάτες που εκπαιδεύουν τους ανθρώπους κι όχι το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι Kultura, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι τα ζώα επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας την αίσθηση της μυρωδιάς και τις χειρονομίες.

Όταν νιαουρίζουν στον άνθρωπο, ελπίζουν ότι θα τον κάνουν να καταλάβει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

«Όλα εξαρτώνται από τις αντιδράσεις μας. Εάν η γάτα μας νιαούρισε με ένα συγκεκριμένο τρόπο και εμείς αντιδράσαμε όπως ήθελε σ’ αυτό, τότε θα συνεχίσει αυτή τη μορφή νιαουρίσματος, επειδή τράβηξε την προσοχή μας», εξηγεί η Ελένα Μελνικόβα, ζωοψυχολόγος.

Εξάλλου, ο Όλεγκ Οσέτσκι, ειδικός στα αιλουροειδή, διαβεβαιώνει ότι οι γάτες μεταδίδουν τις επικοινωνιακές ικανότητές τους στους απογόνους τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμβίωση με τους ανθρώπους είναι ζωτικής σημασίας για τις γάτες. Αυτός είναι ο λόγος που διαρκώς εργάζονται προκειμένου ν’ αναπτύξουν το νιαούρισμά τους.

«Όλες οι γάτες είναι οπορτουνιστές. Τα γατιά προσπαθούν να βάλουν τους ανθρώπους στο δικό τους κόσμο. Εκπέμπουν αυτούς τους ήχους προκειμένου να μας εισάγουν σ’ αυτόν τον κόσμο, να μας μιλήσουν για τις δυσκολίες, για τις ανάγκες τους… και το κάνουν πολύ καλά», αναφέρει η κτηνίατρος, Άννα Κοντρατίεβα.

sputniknews.gr / photo pexels

el.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button