Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Επίσημα Στοιχεία! Αυτές οι ασθένειες προκαλούν το 45% των θανάτων παγκοσμίως…

Παρά την τεράστια εξέλιξη στον τομέα της υγείας, υπάρχουν κάποια νοσήματα που διατηρούν τεράστιο βαθμό θνησιμότητας, ενώ ταλαιπωρούν καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση, η παχυσαρκία, η δισλιπιδαιμία, το κάπνισμα και λοιποί παράγοντες καρδιαγγειακών νοσημάτων, είναι οι λόγοι που χάνουν τη ζωή τους 17 εκατομμύρια άνθρωποι ανά έτος. Μέχρι το 2025, το ποσοστό των θανάτων που προκαλείται από τα ανωτέρω αίτια αναμένεται να ανέβει στα 25 εκατομμύρια, αγγίζοντας το 45% της παγκόσμιας θνησιμότητας.

Πάντως υπάρχουν κι άλλα αίτια που εξακολουθούν να απειλούν την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι νεοπλασματικές ασθένειες οφείλονται για το 1/3 των θανάτων, ενώ μέχρι το 2030, αναμένεται ο αριθμός της θνησιμότητας να ανέβει στα 13.1 εκατομμύρια.

Τεράστιες είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει ο σακχαρώδης διαβήτης, αφού ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια παγκοσμίως όσοι πάσχουν. Μέχρι το 2025 αναμένεται ο αριθμός να ανέλθει στα 600 εκατομμύρια.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button