Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Δεν υπάρχουν λόγια! Αυτός είναι ο Έλληνας που πρέπει όλοι να μάθουμε…

Γνωστός όχι μόνο για τις ιατρικές του γνώσεις και την επαγγελματική του επιτυχία, αλλά και για τη φιλανθρωπική του δράση είναι ο Αυξέντιος Καλαγκός, ένας Έλληνας καρδιοχειρουργός που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και χειρουργεί δωρεάν παιδιά και ενήλικους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο 53χρονος Κωνσταντινουπολίτης, διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης χειρουργεί συνολικά 1.000 περιστατικά τον χρόνο, τα έξοδα των οποίων αναλαμβάνει ένα ίδρυμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Μέχρι τώρα έχει ταξιδέψει και επιτελέσει αυτό το θεάρεστο έργο σε χώρες σε όλον τον κόσμο , ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Εξασφάλισε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων «Μητέρα», και έρχεται στην Αθήνα μια φορά τον μήνα. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχει χειρουργήσει δωρεάν εννέα παιδιά.

Δεν διακρίνει πλούσιους και φτωχούς, δεν βλέπει χρώματα ή σημαίες ή θρησκείες. Βλέπει μόνο ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του και δίνει απλόχερα τη βοήθεια του. Ο ίδιος θεωρεί ότι «όταν ο Θεός σού έχει δώσει ένα χάρισμα, πρέπει να το μοιράζεσαι. Δεν πρέπει να κλείνεις ποτέ τα μάτια σου στους άλλους» και συμπληρώνει με το μότο του: «Να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που θα προσφέρει στους άλλους».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button