Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Γιατροί κατάφεραν το ακατόρθωτο: Συγκόλλησαν κεφάλι μωρού το οποίο είχε αποκολληθεί εσωτερικά σε τροχαίο (Video)

Το 16 μηνών μωράκι ήταν θύμα ενός άγριου, σφοδρού τροχαίου δυστυχήματος.

Ο μικρούλης Τζάκσον Τέιλορ, με τη βοήθεια της μαμάς του, μπήκε και κάθισε στο καθισματάκι του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η μητέρα του τον έδεσε όπως πρέπει και ξεκίνησε να κατέβει στο κέντρο της πόλης όπου έμεναν στην Αυστραλία. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και η αδελφούλα του Τζάκσον, η μικρή Σέιν.

Σε μια διασταύρωση και ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα του μικρούλη, Ριλεα είχε ξεπεράσει τα 90 χιλιόμετρα την ώρα, ένα άλλο όχημα έπεσε με σφοδρότητα επάνω τους. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια. Άνοιξαν οι αερόσακοι, οι προεντατήρες τράβηξαν τις ζώνες και η Ριλέα με την Σέιν απλά μωλωπίστηκαν και γρατζουνίστηκαν από τα τζάμια που έσπασαν.

Ο 16 μηνών όμως Τζάκσον δεν ήταν τόσο τυχερός. Το κορμάκι του απορρόφησε τη δύναμη της σύγκρουσης και ο μικρός του σβέρκος και η σπονδυλική του στήλη έσπασαν σαν κλαράκι. Ουσιαστικά το κεφάλι του συγκρατιόταν με το υπόλοιπο σώμα του, μόνο από το δέρμα. Η ζωή του κρεμόταν σε μια κλωστή. Σε λίγα λεπτά έφτασαν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά και οι διασώστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

Ο μικρούλης δυσκολευόταν στην αναπνοή. Με τον ασύρματο ειδοποιήθηκε ελικόπτερο και μαζί με εξειδικευμένο γιατρό, ο Τζάκσον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπρίσμπαν. Η ζωή του βρισκόταν στα χέρια του περίφημου χειρουργού του νοσοκομείου, Τζεφ Άσκιν. Πολλοί τον φωνάζουν «νονός της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης».

Αμέσως μπήκε στο χειρουργείο και κατάφερε μαζί με την ομάδα του το ακατόρθωτο. Αυτό που δεν πίστευε κανείς. Να επανακολλήσει και να συνδέσει ένα προς ένα τα σπασμένα κοκαλάκια του μωρού και τους τσακισμένους του σπόνδυλους. Κατάφερε να μην πειράξει το νωτιαίο μυελό.

Με απλά λόγια έσωσε τη ζωή του μικρούλη. Τώρα και για 8 μήνες ο Τζάκσον θα φοράει ένα ειδικό στεφάνι στο κεφάλι το οποίο δεν θα επιτρέπει να το κουνήσει μέχρι να θρέψουν τα κόκαλα.

«Πολλά παιδιά δεν θα είχαν επιβιώσει από αυτόν τον τραυματισμό και αν τα είχαν καταφέρει δεν θα μπορούσαν να κινηθούν ή να αναπνεύσουν», είπε μετά την επέμβαση ο χειρουργός, Τζεφ Άσκιν.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button