Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος έβαλε για πρώτη φορά μάσκα σε δημόσια λειτουργία με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες (Photos)

Ο Πάπας Φραγκίσκος φόρεσε μάσκα για πρώτη φορά σε δημόσια λειτουργία σήμερα, όταν εκείνος και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες παρέστησαν σε προσευχή για την επικράτηση της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ποντίφικας φόρεσε μια λευκή μάσκα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στη Βασιλική της Σάντα Μαρία ιν Αρατσέλι, στη Ρώμη. Προηγουμένως, φορούσε μάσκα μονάχα εντός του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στις εβδομαδιαίες ακροάσεις του στο Βατικανό.

Έχει δεχθεί επικρίσεις, ιδίως από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή δεν φορούσε μάσκα στις γενικές ακροάσεις και ορισμένες φορές ερχόταν σε σχετικά κοντινή απόσταση με τους επισκέπτες του.

Ο 83χρονος Φραγκίσκος παρέστη στη λειτουργία μαζί με άλλους Χριστιανούς ηγέτες, μεταξύ αυτών τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Την ίδια στιγμή, σε άλλα σημεία της Ρώμης, Εβραίοι προσεύχονταν στη συναγωγή της πόλης και Βουδιστές, Σιχ, Ινδουιστές και Μουσουλμάνοι ηγέτες επίσης προσεύχονταν για την ειρήνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ιταλία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 10.874 νέες μολύνσεις Covid-19, ένας αριθμός αυξημένος από τα 9.338 κρούσματα χθες Δευτέρα.

Ο ποντίφικας έβγαλε τη μάσκα του όταν απευθύνθηκε στους παρισταμένους, όπως έκαναν και άλλοι ηγέτες όταν εκφώνησαν τον λόγο τους, όμως την φόρεσε ξανά όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button