Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ”ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ” ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (VIDEO)

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Εκδηλώσεις για τα ”Μαγικά Χριστούγεννα”, στο Γυμνάσιο Περαχώρας, 19 και 20 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, από ώρα 18:00΄ έως 20:30΄
 
Πραγματικά αριστουργήματα, τα χειροποίητα έργα των εθελοντών, για τα ”Μαγικά Χριστούγεννα”, στην Περαχώρα, τοποθετήθηκαν και κοσμούν την είσοδο του χωριού μας. Όμορφα και λαμπερά, αντανακλούν την αγάπη και την προσήλωση των δημιουργών τους, που αφιέρωσαν πολλές ώρες στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη. 
Είναι ηθικά αναγκαίο να τονιστεί ότι τα χρήματα για την αγορά των υλικών προέρχονται, αποκλειστικά, από συνεισφορές όλων των Συλλόγων της Περαχώρας, φυσικών προσώπων και επιχειρηματιών.
Ο Δήμος δεν συνεισέφερε με κάποιο χρηματικό ποσό, αλλά διέθεσε προσωπικό και μέσα, για την τοποθέτηση των εκθεμάτων.    
Η Φωτεινή και ο Παναγιώτης Παππάς, που φιλοξένησαν  το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη στο σπίτι τους, πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι, όπως και όλα εκείνα τα άτομα που ανέδειξαν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους, αφήνοντας τα προσωπικά τους αποτυπώματα, σε ιδέες και σε κατασκευές.
   
 
Φέτος τα ”Μαγικά Χριστούγεννα” στην Περαχώρα έχουν το δικό τους στίγμα και αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά ”η ισχύς εν τη ενώσει”, αφού είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Συλλόγων της και φυσικών προσώπων. 


Όλοι οι εθελοντές δημιουργοί των αριστουργημάτων είναι άξιοι θαυμασμού και ταυτόχρονα συγχαρητηρίων. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το χωριό μας και αποτελούν κίνητρο και για επόμενες συλλογικές δράσεις. Για μια πιο μαζική συμμετοχή των Περαχωριτών, αλλά κι εκείνων που αγαπούν τον τόπο μας και τον έχουν επιλέξει για να ζουν.

   
Πόλος έλξης, λοιπόν, η είσοδος της Περαχώρας για μικρούς και μεγάλους. Ένα βήμα και το χριστουγεννιάτικο παραμύθι ζωντανεύει! 
Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα χειροτεχνήματα, να φωτογραφηθούν, να περιηγηθούν στα αξιοθέατα του χωριού και να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις, καφέ, ποτά και λοιπά παρασκευάσματα στις ταβέρνες του χωριού,  στις καφετέριες και στα παραδοσιακά καφενεία, γλυκίσματα στα ζαχαροπλαστεία ή φρέσκο ψάρι στα εστιατόρια της Λίμνης. Αρκεί να διαβάσουν την ενημερωτική πινακίδα, που έχει τοποθετηθεί. 
Επιπλέον μπορούν να επισκεφθούν τα Πίσια, ένα χωριό, 5 χιλιόμετρα από την Περαχώρα, στους πρόποδες των Γερανείων, που θυμίζει ελβετικό τοπίο. 
   
 
Ώρα να ξεφύγουμε από το άγχος και την κρίση της καθημερινότητας, να αναζητήσουμε, για λίγο, την παιδικότητά μας και να νιώσουμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων, με μια επίσκεψη στην Περαχώρα. 

Ειδικά το διήμερο, 19 και 20 Δεκεμβρίου, Σάββατο και Κυριακή, από ώρα 18:00΄έως 20:30΄, όπου στο Γυμνάσιο της Περαχώρας, παρέα με τον Αϊ Βασίλη και την Νεράϊδα του Χιονιού – που ήρθαν από τους παγωμένους Πόλους, μόνο για μας!-  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις,  από τις οποίες δεν πρέπει να λείψει κανείς. 
Άλλωστε Χριστούγεννα πλησιάζουν! Λίγη μαγική χρυσόσκονη ίσως μας ταξιδέψει στο όνειρο… που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη!
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button