Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ανθο-κολοκυθοτυροκεφτεδάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 μεγάλους ανθούς
  • 5-6 μικρά τρυφερά κολοκυθάκια ή 2 μεγαλύτερα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη με πιρούνι
  • 1/2 φλ. μυζήθρα ξερή τριμμένη ή κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • αλάτι (με προσοχή λόγω τυριών)
  • πιπέρι
  • φαρινα-απ όσο πάρει (περίπου 400 γρ.).

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Πλένουμε, στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Βήμα 2

2) Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, αυγά, αλατοπιπερώνουμε, ρίγανη. Βήμα 3

3) Προσθέτουμε την φαρίνα σιγά σιγά ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Βήμα 4

4) Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα ή πλάθουμε κεφτέδες με αλευρωμένα χέρια. Βήμα 5

5) Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20′ περίπου να ροδίσουν.


Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα ζυμαράκι προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που θα την κάνουμε ρολό και θα κόψουμε σε μπουκίτσες – ροδέλες, θα τις τοποθετήσουμε στην λαδόκολλα και θα τις ψήσουμε 15 λεπτά.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button