Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ένας καναπές με “περιβαλλοντική συνείδηση”

«Ο “Balenciaga Sofa” ξαναφαντάζεται τον καναπέ ως παράδειγμα design με περιβαλλοντική συνείδηση, δίνοντας μια καινούργια ζωή σε γενιές ενδυμάτων και άλλων υλικών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου ειδών πολυτελείας. «Το κάλυμμά του είναι από ελαττωματικά ενδύματα ή ενδύματα που δεν μπορούν να πωληθούν, καθώς και από ρετάλια από παλιές δημιουργίες του οίκου, όλα αυτά μέσα σε διαφανές βινύλιο. Τα μοτίβα και το κόψιμο είναι αναγνωρίσιμα του οίκου, ένα μείγμα παλιών περιόδων και ιδεών».

Ο οίκος εξήγησε ότι με αυτόν τον καναπέ «θέλει να ενθαρρύνει βιώσιμες πρακτικές και στο design και αλλού». Υπογράμμισε, επίσης, ότι το έπιπλο-έργο τέχνης εκφράζει «την αναγνώριση εκ μέρους του οίκου της ευθύνης που πρέπει να έχουν οι σχεδιαστές για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον, και της αφοσίωσης του οίκου στην υλοποίηση προγραμμάτων επανάχρησης απορριμμάτων και στη συμβολή σε μια κυκλική οικονομία».

Ο οίκος ειδών πολυτελείας και ο Νούριεφ – δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται – θα παρουσιάσουν τον καναπέ στην εφετινή έκθεση ντιζάιν στο Μαϊάμι, η οποία θα λάβει χώρα από 3 έως 8 Δεκεμβρίου.

newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button