Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τσουπωτός αρουραίος σφήνωσε σε φρεάτιο! Τον έσωσαν οι πυροσβέστες – video, pics

Η πυροσβεστική υπηρεσία στην πόλη Μπένσχαϊμ στη Γερμανία δέχθηκε την Κυριακή το απόγευμα ένα ασυνήθιστο τηλεφώνημα -ένας παχουλός θηλυκός αρουραίος χρειαζόταν βοήθεια γιατί είχε σφηνώσει σε φρεάτιο του αποχετευτικού δικτύου.

«Έκανε παχάκια το χειμώνα και σφήνωσε περίπου στη μέση -δεν μπορούσε να κάνει ούτε μπρος ούτε πίσω», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας ειδικός στη διάσωση ζώων, ο Μίχαελ Ζερ.

Μετά την κλήση για βοήθεια που έγινε στην πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης, έγινε μια σχετικά μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, η οποία έκανε ορισμένους να αναρωτηθούν προς τι όλος αυτός ο κόπος για να σωθεί ένας αρουραίος των υπονόμων. 

«Ακόμη και τα ζώα που πολλοί μισούν αξίζουν τον σεβασμό μας», απαντάει σε αυτούς ο Ζερ, ο οποίος εργάζεται στην τοπική επαγγελματική οργάνωση διάσωσης ζώων στο Ράιν Νέκαρ και είχε σπεύσει πρώτος, αλλά δεν μπορούσε να απεγκλωβίσει το ζώο.

Εν τέλει οκτώ πυροσβέστες και ένας ειδικός χρειάστηκαν για να μπορέσει να ελευθερωθεί ο αρουραίος των υπονόμων και να επιστρέψει – έπειτα από μερικά κοντινά φωτογραφικά στιγμιότυπα – στο φυσικό του περιβάλλον. 

Η αποστολή αυτή έλαβε εκατοντάδες θετικά σχόλια στην σελίδα στο Facebook της οργάνωσης αυτής διάσωσης ζώων, καθώς πολλοί επιδοκίμασαν την φροντίδα που δόθηκε σε ένα ζώο, το οποίο αποτελεί συνήθως στόχο «αποστολών» εξόντωσης.

Ο Ζερ σημείωσε ότι αυτός που βρήκε το εγκλωβισμένο ζώο δεν έλαβε κάποια αποζημίωση, αλλά ανταμείφθηκε με μια ζωγραφιά του χοντρούλη αρουραίου, περιτριγυρισμένου με καρδούλες, την οποία έκανε το κοριτσάκι που εντόπισε πρώτο το ζώο που βρισκόταν σε κίνδυνο.

newsit.gr

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button