Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Σύστημα ανακαλύπτει πού βρισκόταν κάποιος από τη σκόνη στα ρούχα του

Ειδικοί εγκληματολογικών επιστημών στο Flinders University εξελίσσουν μια πρωτοποριακή «τεχνική αντιτρομοκρατίας» που ελέγχει για «περιβαλλοντικό DNA» στη σκόνη που βρίσκεται σε ρούχα, αποσκευές, παπούτσια ή ακόμα και στο διαβατήριό του.
Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, της οποίας ηγείται η μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τζένιφερ Γιανγκ, αναπτύσσεται ένα σύστημα που εντοπίζει την προέλευση της σκόνης σε αντικείμενα υπόπτων για να διαπιστωθεί εάν αντιστοιχεί στο προφίλ συγκεκριμένων χωρών ή περιοχών.
«Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να δοθούν στοιχεία για το πού μπορεί ένα άτομο να ταξίδεψε με βάση την “υπογραφή περιβαλλοντικού DNA” από τη σκόνη στα υπάρχοντά του» είπε η Γιανγκ. «Τα μικροσκοπικά στοιχεία περιβαλλοντικών ιχνών, με βάση γεωχημική, βακτηριακή και μυκητιακή ανάλυση του εδάφους, θα ενίσχυαν και θα βελτίωναν τα υπάρχοντα εργαλεία forensic intelligence» είπε σε σχετικά σε σχετική δημοσίευση στο Forensic Science International: Genetics.
Το πρόγραμμα έχει λάβει κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος, για σκοπούς αντιτρομοκρατίας και εθνικής ασφαλείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, η νέα τεχνική θα δοκιμαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος InFoDust, με δεδομένα από διάφορες περιοχές της Αυστραλίας, που θα παρέχονται από τη Geoscience Australia. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν διάφορα είδη εδάφους με διαφορετικές ιδιότητες για την καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ βιογεωχημικών «σημάτων» του εδάφους και του «σήματος» της σκόνης υπό ελεγχόμενες συνθήκες, πριν εισαχθούν περιβαλλοντικές μεταβλητές σε ένα «in-situ» πείραμα.
naftemporiki.gr

 (Επόμενο) »Διαβάστε Περισσότερα

 • Ευέλικτα και έξυπνα επαγγελματικά γυαλιά από την Lenovo
 • Κορονοϊός: Υπάρχει ένα σύμπτωμα που ίσως δεν φεύγει ποτέ, λένε οι γιατροί
 • Κυκλάδες: Η μάχη του Εξπρές Σκοπελίτης με τους ισχυρούς νοτιάδες – Γιατί το ταξίδι έγινε θέμα συζήτησης (pics)
 • Πώς ο νέος κορωνοϊός «κυριεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αστεροσκοπείο Αθηνών : Πρώτη φορά στα τελευταία 160 χρόνια τόση ζέστη στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
 • Επιστημονική μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα μετατρέψει τις πόλεις σε «φούρνους» μέχρι το 2100
 • Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΒΟΥΡΔΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)
 • Ελένη Καζαντζάκη
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com