Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Σπιτικά σοκολατάκια

Υλικά

Για 6-8 άτομα

600 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

 

 

 

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λικέρ ή το μπράντι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν η κρέμα γάλακτος αρχίσει να βράζει.

Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην τριμμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Τοποθετούμε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Μόλις σφίξει, κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά ορθογώνια σοκολατάκια.

Η συνταγή βγάζει περίπου 45 με 50 σοκολατάκια.






Διαβάστε Περισσότερα

  • Τα λιπαρά των γαλακτοκομικών προϊόντων μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Τι έδειξε έρευνα
  • Έρευνα συνδέει τη βιβλική καταστροφή στα Σόδομα με πρόσκρουση αστεροειδή
  • Φθινοπωρινή Ισημερία
  • Έτοιμο να σαλπάρει το «Θαύμα των Θαλασσών»
  • Η θάλασσα «ξυπνάει» το ηφαίστειο της Σαντορίνης – Οι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα μιας έκρηξης
  • Αγιορείτικη συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο φθινοπωρινό γλυκό
  • Κοροναϊός – Συγγενικοί ιοί προκαλούν «εκατοντάδες χιλιάδες» σιωπηλά κρούσματα
  • Το θαύμα της φύσης μέσα από εικόνες
  • Αφήστε μια απάντηση

    Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *