Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πόσα καινούρια αυτοκίνητα αγόρασαν οι Ελληνες το Νοέμβριο;

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Νοέμβριο 2015 υπήρξαν αυξημένες κατά +17,6% ως προς το μήνα Νοέμβριο 2014! Και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο για την αγορά, που δείχνει μία δυναμική, παρόλη την κρίση.
Συνολικά, στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +6,4% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014, παρ’ ότι η ανάπτυξη και το πλεόνασμα έχουν μηδενιστεί.
Η πρόοδος στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών από τις αρχές του έτους αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς επιχειρήσεις ενοικίασης, μακροχρόνιας μίσθωσης και επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ακόμη και με αυτήν την πρόοδο η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται -73,2% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009. Και εδώ είναι το κακό, μια και οι επενδύσεις εκείνης της εποχής βρίσκονται σε φοβερή ύφεση και απασχολούν ελάχιστους εργαζόμενους σε σχέση με το πραγματικό δυναμικό τους.
Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση από τις αρχές του έτους (+20,1%), ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εκτελέσεων διαγωνισμών.
Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
Ας ελπίσουμε να παραμείνει έστω και αυτή η μικρή άνοδος και να ανασάνει η αγορά αυτοκινήτου που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές μαζί με τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button