Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Πωλητήριο στο Hilton με τεράστιο ενδιαφέρον ξένων funds – Η ιστορία του ξενοδοχείου έμβλημα

Πληθαίνουν οι πληροφορίες τις τελευταίες ώρες πως έχει ξεκίνησει ήδη η διαδικασία πώλησης του πιο γνωστού ξενοδοχείου της χώρας, του Hilton, που είναι το ξενοδοχείο σύμβολο της Αθήνας, έχοντας φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προσωπικότητες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Alpha Bank έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου με την τράπεζα να αναθέτει στη Citigroup καθήκοντα συμβούλου πώλησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από πολλά μεγάλα private eguity funds.
To Hilton ανήκει στην εταιρεία Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις του ομίλου Alpha Bank και ήταν το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που εντάχθηκε σε διεθνή αλυσίδα.
Οι πληροφορίες σύμφωνα με εκτιμήσεις αναφέρουν πως η αξία του πιο διάσημου ελληνικού ξενοδοχείου μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η ανέγερση του Hilton Aθηνών ξεκίνησε το 1959 σε ένα οικόπεδο εκτάσεως 17.011,50 τετραγωνικά μέτρα και θεωρείται ένα πρωτόγνωρο σε έκταση και τολμή για την εποχή, εγχείρημα που ξεκίνησε η οικογένεια Πεζά, η οποία κατά τη διάρκεια δήλωσε αδυναμία για να αποπερατώσει το έργο. Τότε η κυριότητα των μετοχών της εταιρείας περιήλθε στην Ιονική τράπεζα η οποία χρηματοδότησε την υπόλοιπη κατασκευή του έργου.
Το 1963 ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Hilton και στις 20 Απριλίου έγιναν τα επίσημα εγκαίνια με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις. Την αρχιτεκτονική ομάδα του έργου αποτελούσαν οι κ.κ. Π. Βασιλειάδης, Ε. Βουρέκας και Στ. Στάικος. Σύμβουλοι αρχιτέκτονες ήταν οι κ.κ. Warners, Burus, Ioan και Lunde από την Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Αρχιτεκτονικό Τμήμα της Hilton International. Υπεύθυνος αρχιτέκτων του έργου ήταν ο κ. Α. Γεωργιάδης. Το κόστος κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης και της αξίας του οικοπέδου (με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής εκείνης) ανήλθε σε Δολάρια ΗΠΑ 15.000.000.

Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα λιπαρά των γαλακτοκομικών προϊόντων μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Τι έδειξε έρευνα
 • Έρευνα συνδέει τη βιβλική καταστροφή στα Σόδομα με πρόσκρουση αστεροειδή
 • Φθινοπωρινή Ισημερία
 • Έτοιμο να σαλπάρει το «Θαύμα των Θαλασσών»
 • Η θάλασσα «ξυπνάει» το ηφαίστειο της Σαντορίνης – Οι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα μιας έκρηξης
 • Αγιορείτικη συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο φθινοπωρινό γλυκό
 • Κοροναϊός – Συγγενικοί ιοί προκαλούν «εκατοντάδες χιλιάδες» σιωπηλά κρούσματα
 • Το θαύμα της φύσης μέσα από εικόνες
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *