Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πορτογαλικά ταρτάκια, pasteis de nata

Είναι το εθνικό γλυκό της Πορτογαλίας, ιδιαίτερο και ξεχωριστό, με ζύμη σφολιάτας , γλυκιά και κρεμώδη γέμιση, που έχει αρχίσει να κατακτά όλο τον κόσμο. Το 2009 η Βρετανική Guardian το χαρακτήρισε ως ένα από τα 50 καλύτερα φαγητά στον κόσμο.

Υλικά

1 πακέτο στρογγυλά σφολιατάκια ή 1 φύλλο σφολιάτας που θα κόψετε δίσκους με κουπατ στο μέγεθος από τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσετε
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
450 ml πλήρες γάλα
1 κανελόξυλο
Φλούδα από 1 λεμόνι

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Λίγη ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε από την κρέμα και διαλύστε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι με 50ml από το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και ζεστάνετε καλά όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε μέσα και το διαλυμένο κορν φλάουρ με το γάλα και βράστε το μίγμα, ανακατεύοντας καλά. Αφαιρέστε τη φλούδα και το κανελόξυλο και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίξτε προσεκτικά ανακατεύοντας καλά έναν – έναν του κρόκους, προσέχοντας να μην σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα.

Ξαναβάλτε τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και τοποθετήστε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, για 3-4 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο μεταξύ απλώστε τα σφολιατάκια σε μικρές ταρτιέρες ή φορμάκια μάφιν και τρυπήστε τα καλά με ένα πιρούνι.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και μόλις είναι έτοιμος ο φούρνος, μοιράστε την κρέμα στα ταρτάκια, χωρίς την φλούδα και την κανέλα. Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Αν επιθυμείτε, πασπαλίστε με λίγη αχνοζάχαρη και κανέλα και απολαύστε!

topontiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button