Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Οργιο φοροδιαφυγής σε ξενοδοχεία: Πεντάστερο έκρυψε 4 εκατ. ευρώ σε ένα μήνα

Οργιο φοροδιαφυγής σε ξενοδοχεία, μεγάλες μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια κατέδειξε έρευνα της ΓΓΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ έγινε ως εξής: Πήραν τα  αρχεία όλων των καταλυμάτων και έκαναν διασταυρώσεις μέσω στοιχείων (ποσοστά πληρότητας και υψηλότερες-χαμηλότερες τιμές δωματίων) που συγκέντρωσαν από τις ιστοσελίδες booking και trivago, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και από τα ίδια τα ξενοδοχεία με τα οποία επικοινώνησαν παριστάνοντας τους πελάτες.

Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν ξεκίνησαν τις διασταυρώσεις με τις δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλλαν οι ξενοδόχοι για τον Ιούλιο (οι διασταυρώσεις με τις δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλλαν οι ξενοδόχοι για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο έπονται, το επόμενο διάστημα).

Από τις διασταυρώσεις που έγιναν, μόνο για το μήνα Ιούλιο, η ΓΓΔΕ αποφάσισε ότι από τις 901 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πρέπει να περάσουν από έλεγχο οι 525. Μάλιστα, για 114 εξ αυτών έχουν ήδη βγει εντολές ελέγχου.

Για 53 από τις περιπτώσεις αυτές είτε δεν υποβλήθηκε δήλωση ΦΠΑ είτε υποβλήθηκε μηδενική δήλωση ΦΠΑ.

Σε άλλες 64 υποθέσεις οι αποκλείσεις στο τζίρο ξεπερνάνε τις 100.000 ευρώ και σε άλλες 384 υποθέσεις διαπιστώθηκαν αποκλίσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πεντάστερου ξενοδοχείου που έκρυψε 4 εκατ. Ευρώ σε ένα μήνα.

Εκτός αυτών υπάρχουν τρεις περιπτώσεις ακόμη που ενώ θα έπρεπε με βάση τα στοιχεία να έχουν δηλώσει τζίρο 18.000 με 20.000 ευρώ, τον Ιούλιο σε μια περίπτωση υπέβαλε μηδενικό τζίρο, σε άλλη 147 ευρώ και σε άλλη 148 ευρώ. Ολα αυτά ενώ η πληρότητά τους ήταν πάνω από 95%.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα αφού μέχρι το τέλος του μήνα περιμένουν να υποβάλλουν δηλώσεις οι μικρότερες μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει δεύτερο κύμα ελέγχων με βάση τα στοιχεία που θα πάρουν από το ΣΕΤΕ για τις κρατήσεις μέσω tour operators και ένα τρίτο κύμα στα αποκαλούμενα παράνομα καταλύματα.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα πρώτα ιπτάμενα τσιπάκια
 • Τα λιπαρά των γαλακτοκομικών προϊόντων μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Τι έδειξε έρευνα
 • Έρευνα συνδέει τη βιβλική καταστροφή στα Σόδομα με πρόσκρουση αστεροειδή
 • Φθινοπωρινή Ισημερία
 • Έτοιμο να σαλπάρει το «Θαύμα των Θαλασσών»
 • Η θάλασσα «ξυπνάει» το ηφαίστειο της Σαντορίνης – Οι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα μιας έκρηξης
 • Αγιορείτικη συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο φθινοπωρινό γλυκό
 • Κοροναϊός – Συγγενικοί ιοί προκαλούν «εκατοντάδες χιλιάδες» σιωπηλά κρούσματα
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *