Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ!

Του Δημήτρη Καραπατά* 
 
Και ξαφνικά εγένετο φως, το οποίο άνοιξε χαρακιά σε κάποιους εγκέφαλους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, για να εισχώρησαν μέσα οι ακτίνες της αφύπνισης από το πενταετές αραλίκι στον δήμο των θαυμάτων! Το δε υπερβατικό στοιχείο της πολιτικής ακηδίας, τους οδήγησε, όχι στον τρόπο επίλυσης κάποιου προβλήματος της κοινωνίας, αλλά στην “αιμοδιψή” απόφαση της καρατόμησης του “θαλερού” συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου Τάκη Ρεππά, με το πρόσχημα της περάτωσης θητείας.
Η “ματάτζα” κατά του Τάκη Ρεππά, μοιάζει περισσότερο με εντολή απασφάλισης, που έχουν λάβει άνωθεν και έξωθεν,”κακοκέφαλα” στελέχη της τοπικής, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς και το timing που ελήφθη αυτή η απόφαση, αφού όλως τυχαίως(;) συνέπεσε με το “άνοιγμα της βεντάλιας”σε άλλους πολιτικούς χώρους, που επιχειρούσε ο εν λόγω συντονιστής, προκειμένου να δυναμώσει την παράταξη!
Ένεκα των ανωτέρω, ο γράφων διαβλέπει με δικανική πεποίθηση, ότι οι “πολιτικοί αλεξιπτωτιστές”, που ξαφνικά ξεπρόβαλαν στο στερέωμα, για να μας πείσουν με ερεσχελίες προς το ανυστερόβουλο του ενδιαφέροντος τους, για τον ΣΥΡΙΖΑ και το Λουτράκι, τώρα λίγο πριν τις εκλογές, ισχυροποιούν το ενδεχόμενο, να αποτελούν τους παράπλευρους και χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο μηχανισμούς που αναπτύσσονται εκ των ένδων, με μοναδικό σκοπό την αποδυνάμωση της τοπικής παράταξης για να ισχυροποιηθούν, άλλες συνιστώσες εξουσίας στον Δήμο! Ακόμα και η παρουσία συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, σε άλλες δημοτικές παρατάξεις και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αποτελεί τον ασφσλέστερο εξάντα για το εξαγόμενο συμπέρασμα αυτό!
Όπως φυσικά και η ξαφνική εμφάνιση, αγνώστων στην πολιτική πιάτσα, προσώπων, που δεν διαθέτουν αγωνιστικά εχέγγυα και η εκ του πλαγίου τρόπου, προσχώρηση τους, εν μία νυκτί στην Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, είναι κάτι που προδίδει προθέσεις, οι οποίες προδιαγράφουν και την κατάληξη που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί, μεγαλύτερη εκροή ψηφοφόρων από την αναμενόμενη.
Και ουδείς δεν πρέπει να λησμονεί, τις “εμπνευσμένες” διεργασίες του 2014, που ανέδειξαν ως υποψήφιο δήμαρχο, με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό δημοσιογράφο του ANT1, ο οποίος μεταπήδησε εν ριπή οφθαλμού στην δημοτική ομάδα ,από τον συνδυασμό “γαλάζιου” πρώην δημάρχου Λουτρακίου, με την εκκωφαντική σιωπή όλων των κόκκινων στελεχών!
Η εσπευσμένη μετεκλογική φυγή του δημοσιογράφου εις τας Αθήνας, απέδειξε περίτεχνα, πως εκείνα τα τεχνάσματα, είχαν σαν στόχο, την αποδυνάμωση του “γαλάζιου” πρώην δημάρχου, στη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο! Ενώ εκτιμάται, ότι η σημερινή εκδοχή, εκείνης της σχεδίασης, έχει σαν επιτελική στόχευση, το “σακάτεμα” της τοπικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ!
Άλλωστε στα λυγρά σημάδια, συγκαταλέγεται και το γεγονός, ότι η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, δεν τόλμησε μέχρι τώρα, να δημοσιεύσει δελτίο τύπου, για το σημαντικότερο έργο του δήμου που πάει να υλοποιηθεί(;) και είναι το έργο του προαστιακού. Έργο που συμπαρασύρει και την επέκταση του νέου ΓΠΣ στο Λιβαδάκι! Εδραιώνοντας την εκτίμηση, ότι η πολιτική “δόξα” αυτού του πολυσήμαντου έργου για την κοινωνία, εγκαταλείπεται συνειδητά, προς εκλογική αξιοποίηση, από άλλες πολιτικές δυνάμεις!
Υπογραμμίζεται ότι για το έργο του προαστιακού ο ελισσόμενος αγωνιστικά Τάκης Ρεππάς, είχε δώσει ολομόναχος, τον υπέρ πάντων αγώνα, ακόμα και εναντίον κόκκινων πολιτικών ρεταλιών, που βρισκόταν σε διαρκή αντίφαση ρόλων, ενώ με τις θέσεις τους, παρεμπόδιζαν πάση δυνάμει τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου! Εκφράζοντας απόψεις ορφανές από αιτιώδη επιστημονική συνάφεια ή επινοώντας εκφοβιστικές θεωρίες, ώστε να παραπλανήσουν τον αρμόδιο γραμματέα του υπουργείου υποδομών, όπως έγινε στην Κόρινθο, προκειμένου να τον αποτρέψουν, να ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου!
Αποδεικνύοντας πως ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών, ήταν στην καλύτερη περίπτωση, η διανοητική σύγχυση,αν και η ακριβέστερη εκτίμηση, από την συνολική επισκόπηση των πεπραγμένων τους, είναι η συμπόρευσή τους με αλλότρια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που πάντα αργοσάλευαν πίσω από τις κουρτίνες του παρασκηνίου τους!
Συνεπώς, η συνομολογημένη εμμονή της καθαίρεσης του Τάκη Ρεππά, ο οποίος ανθίσταται σθεναρώς, σε όλα τα προαναφερόμενα, αποδεικνύει έμπρακτα, πως η διατυμπανιζόμενη ισχυροποίηση της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τίποτα άλλο από μία λεοντή, που κρύβει την αποδιάρθρωση και την υπονόμευση της συγκεκριμένης παράταξης, στο δρόμο προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές,ώστε να μετασχηματιστεί σε μια περίκλειστη ομάδα, ολιγαρκής και ηττοπαθής, για να ισχυροποιηθούν τελικά, άλλες μορφές εξουσίας στον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων!
Εξευτελιστικοί διακανονισμοί κι βολικές διευθετήσεις σε τρίτους, που μετατρέπουν την νομή της εκλογικής διαδικασίας, σε παράγωγο αν όχι συνώνυμο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού όχι μόνο πλήττει το πολίτευμα και ευτελίζει τον θεσμό, αλλά αποτελεί την μεγαλύτερη προσβολή για την νοημοσύνη του πολίτη…
ΥΓ Λαμπροί και αν είναι οι τάφοι, τάφοι είναι!
George Gordon Byron
*Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button