Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Μουσούντα, η χορτόπιτα των Μεσογείων

Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή που συναντάται στα Μεσόγεια αλλά και σε όλα τα αρβανιτοχώρια της Εύβοιας και το μυστικό της νοστιμιάς της είναι το λεπτό της πάχος και η προσθήκη της κανέλας. Αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της αξιοποίησης των περισσευμάτων σε χόρτα και μυρωδικά που υπάρχει σε κάθε σπίτι της επαρχίας.

Υλικά για τη συνταγή

1 ½ κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλιτζάνι νερό

200 γραμμάρια ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη, πλύντε προσεκτικά τα χόρτα, ανακατέψτε τα και αφού βάλετε το αλάτι, τρίψτε τα με τα χέρια σας για να μαραθούν. Ύστερα ρίξτε το μισό ελαιόλαδο της συνταγής, τα μπαχαρικά, το νερό και το αλεύρι. Με τα χέρια σας ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους έτσι ώστε να έχετε έναν πηκτό χυλό. Λαδώστε με λίγο από το υπόλοιπο λάδι ένα μεγάλο ταψί και στρώστε μέσα το μίγμα της πίτας το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 εκατοστά σε πάχος. Περιχύστε την μουσούντα με ότι λάδι έχει περισσέψει και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα χορταρικά όπως πράσο ψιλοκομμένο, λάπαθα, τσουκνίδες, μαϊντανό και καυκαλήθρες καθώς και επιπλέον μπαχαρικά αλλά και αυγά και τυρί.

topontiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button