Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Κάθε μέρα σκοτώνονται στους δρόμους περισσότεροι απ’ ό,τι σε επτά συντριβές τζάμπο!

Ο αριθμός φέρνει σύγκρυο! Κάθε μέρα στον πλανήτη, 3.700 άνθρωποι σκοτώνονται σε αυτοκινητικά δυστυχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί σε πολλά αεροπορικά δυστυχήματα χωρίς επιζώντες…

Όσον αφορά την οδική ασφάλεια, δύο πράγματα προκαλούν σοκ. Το πρώτο είναι αυτό των εικόνων. Και υπάρχει και το σοκ των αριθμών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από 1,35 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως οφείλονται σε δυστυχήματα στους δρόμους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα σκοτώνονται σχεδόν 3.700 συνάνθρωποι μας!

Το παραπάνω νούμερο αντιστοιχεί στους θανάτους από τροχαία στην Ελλάδα για μια 5ετία! Το 2018, η θνησιμότητα στους δρόμους στη χώρα μας έφτασε τους 709 ανθρώπους, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για την ΕΕ ήταν 25.100 άνθρωποι –τα στοιχεία του 2019 είναι προσώρας υπό επεξεργασία.

Ο Jean Todt, ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου. Ο πρόεδρος της FIA τόνισε από την πλευρά του ότι η παγκόσμια θνησιμότητα στην οδική κυκλοφορία «ισοδυναμεί με την καθημερινή συντριβή επτά τζάμπο-τζετ, χωρίς επιζώντες».

Στο προοίμιο μιας υπουργικής διάσκεψης για την οδική ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στη Στοκχόλμη στη Σουηδία, ο Todt είπε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα». Και πρόσθεσε ότι μια παγκόσμια «συστημική αλλαγή» είναι απαραίτητη για να «θέσει την ασφάλεια στην καρδιά της κινητικότητας».

Για κάθε ένα εκατομμύριο άτομα, υπάρχουν παγκοσμίως 177 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα κάθε χρόνο. Οι δρόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν οι ασφαλέστεροι στον πλανήτη, με 49 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ μακρύτερα (χειρότερα) από τον κοινοτικό μέσο όρο με 66 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.« (Προηγούμενο)
(Επόμενο) »Διαβάστε Περισσότερα

 • Οκτώ εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα για κρεμαστές γλάστρες
 • Πώς θα προσεγγίσετε τα αρνητικά συναισθήματα δίχως άρνηση;
 • Έθιμα του Σταύρου – Ύψωσης του Τιμίου Σταύρου 14 Σεπτεμβρίου
 • Το 2020 έτος θαλάσσιας χελώνας – Αυξημένες οι φωλιές Καρέτα στην Ελλάδα
 • «Πιο συχνές, πιο μεταδοτικές, πιο φονικές οι νέες πανδημίες»
 • Επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα
 • Σειρά ντοκιμαντέρ για την τραγωδία του «Τσάλεντζερ»
 • Το δηλητήριο της μέλισσας σκοτώνει καρκινικά κύτταρα σε 60′!
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com