Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η Huawei λάνσαρε το Harmony OS

Η κινεζική Huawei Technologies λάνσαρε το λειτουργικό της σύστημα Harmony για smartphones την Τετάρτη, επιδιώκοντας να ανακάμψει όσο μπορεί από τις αμερικανικές κυρώσεις που έπληξαν πολύ σκληρά τον τομέα των τηλεφώνων της.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Huawei θα αρχίσει να διαθέτει το HarmonyOS σε επιλεγμένα μοντέλα, προσφέροντας στους χρήστες να κάνουν τη μετάβαση από το νυν λειτουργικό τους, που βασίζεται στο Android της Google.

Η χρήση του HarmonyOS σημαίνει πως η εταιρεία δεν θα εξαρτάται πλέον πλήρως από το Android. Σημειώνεται πως οι αμερικανικές κυρώσεις απαγόρευαν στη Google να παρέχει τεχνική υποστήριξη σε νέα τηλέφωνα Huawei και πρόσβαση στο Google Mobile Services- το «πακέτο» υπηρεσιών developers όπου βασίζονται οι πιο πολλές εφαρμογές Android.

Πάντως η κινεζική εταιρεία προωθεί το HarmonyOS ως μια πλατφόρμα «Internet of Things» περισσότερο, με σκοπό τη διασύνδεση άλλων συσκευών, όπως laptops, smartwatches, αυτοκίνητα κ.α.

REUTERS/TINGSHU WANG

Η εταιρεία αποκάλυψε αρκετά νέα προϊόντα με το λειτουργικό, μεταξύ των οποίων ένα tablet, ένα smartwatch και ένα στυλό, στο πλαίσιο εκδήλωσης από τα κεντρικά της εταιρείας στο Σενζέν.

Η παρουσίαση τελείωσε με ένα teaser για το τηλέφωνο «ναυαρχίδα» της εταιρείας, Ρ50, το λανσάρισμα του οποίου την άνοιξη είχε καθυστερήσει «για λόγους που γνωρίζουμε όλοι» είπε ο Ρίτσαρντ Γιου, διευθύνων σύμβουλος του Consumer Business Group της Huawei.

H κινεζική εταιρεία στοχεύει να έχει το λειτουργικό σε 200 εκατ. τηλέφωνα και 100 εκατ. έξυπνες συσκευές «τρίτων» ως το τέλος του έτους, είπε ο Γουάνγκ Τσενγκλού, πρόεδρος του τμήματος λογισμικού του Huawei Consumer Business Group, που ηγήθηκε των προσπαθειών για την ανάπτυξη του HarmonyOS από το 2016.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button