Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η μεγάλη περιπέτεια ενός μεγάλου λευκού πελεκάνου

Ένας Αμερικανός Λευκός Πελεκάνος έφτασε στο ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης στο τέλος του 2020 αφού πέρασε τέσσερα χρόνια για αποκατάσταση σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής του Τέξας.

Το 2016, ο Άμος βρέθηκε στο Corpus Christi του Τέξας, με τραυματισμένα φτερά και δεν μπορούσε να πετάξει.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Άγριας Ζωής στο Texas State Aquarium, όπου οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν ότι και τα δύο φτερά ήταν σπασμένα. Οι κτηνίατροι αποφάσισαν ότι είχε πυροβοληθεί και στα δύο φτερά, πιθανότατα όταν πετούσε.

Ο Άμος υποβλήθηκε σε θεραπεία για τους τραυματισμούς του, αλλά δεν μπορεί πλέον να πετάξει ή να εκτείνει πλήρως το δεξί του φτερό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να απελευθερωθεί πίσω στη φύση.

«Η ομάδα μας για τη διάσωση της άγριας ζωής ήταν αφιερωμένη στην αποκατάσταση του Άμος», ανέφερε σε δήλωσή του ο ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Texas State Aquarium, Τζες Γκίλμπερτ. «Χάρη στη φροντίδα και την αποκατάσταση, μαζί με τον ενθουσιασμό του, καταφέραμε να επαναφέρουμε την υγεία του».

Ο Άμος έχει πλέον μετεγκατασταθεί στο σπίτι του στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ.

«Ο Άμος ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά χάρη στην εξαιρετική δουλειά του προσωπικού φροντίδας ζώων στο Texas State Aquarium και στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, αυτό το χαρισματικό πουλί είναι πλέον καλά», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Wildlife Conservation Society και διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Μπρονξ, Τζιμ Μπρέχενι.

Με τη φιλική συμπεριφορά του και την τολμηρή προσωπικότητά του, ο Άμος θα είναι σίγουρα αγαπημένος μεταξύ εκείνων που θα μπορούν να τον δουν από κοντά στο Bronx Zoo ή εικονικά στπ Animal Encounter, ανακοίνωσε το Bronx Zoo.

Ο Άμος είναι πλέον μεταξύ των σχεδόν 200 ζώων που αποτελούν μέρος του προγράμματος ζωικών πρεσβευτών του ζωολογικού κήπου του Μπρονξ.

Οι Αμερικανοί Λευκοί Πελεκάνοι έχουν άνοιγμα φτερών σχεδόν 2,7 μέτρων και μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 1,2 μέτρα.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button