Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

«Αόρατο» στους παραχαράκτες το νέο 20ευρω

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ κυκλοφορεί επισήμως στην ευρωζώνη αύριο 25 Νοεμβρίου. Το χαρτονόμισμα παρουσίασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώπιον μαθητών της Α’ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής, στο Μουσείο της Τράπεζας (Αμερικής 3).

Μιλώντας στους μαθητές ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει ένα πρόσθετο και καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία στο ολόγραμμα. Το παράθυρο είναι διαφανές και όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, η οποία είναι ορατή και από τις δύο όψεις του.
Όπως τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα της Ευρώπης, η οποία το κοσμεί προέρχεται από ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και το οποίο κατασκευάστηκε από Έλληνα τεχνίτη το δεύτερο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Τάραντα, στην Κάτω Ιταλία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτή τη στιγμή, 338 εκατομμύρια πολίτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται το ευρώ.
Το νέο 20ευρω αντιστέκεται στους παραχαράκτες. «Το ολόγραμμα δεν μπορεί να αναπαραχθεί με μια απλή έγχρωμη φωτοτυπία» σημειώνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, Καρλ Λούντβιχ Τίλε

 

 

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button