Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Αφήστε τη φαντασία σας να «τρέξει» με 5G

Τι είναι η τεχνολογία και η εξέλιξή της; Κάποιοι, στενόμυαλοι, θα πουν «κατάρα». Αλλά η αλήθεια, είναι, πως η τεχνολογία είναι ευλογία.

Βελτιώνει τις ζωές μας, τις κάνει πιο άνετες. Για όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Η τεχνολογία είναι η εξέλιξη. Είναι ο άνθρωπος που θέλει να αλλάξει τα πράγματα.

Κάποτε, όταν πια είχε μπει στη ζωή μας η έγχρωμη τηλεόραση, αναρωτιόμασταν πώς ζούσαμε με τις… ασπρόμαυρες. Κι όταν αποκτήσαμε τα κινητά, το ερώτημα έγινε «πώς ζούσαμε χωρίς αυτά». Και φυσικά, όταν αποκτήσαμε 3G και 4G στα smartphones μας, αναρωτιόμασταν (και δικαίως) πώς ζούσαμε χωρίς internet στα κινητά μας.

Είναι, λοιπόν, η τεχνολογία που έφερε όλες τις λύσεις στα χέρια μας. Από ένα κινητό, χάρη στο 4G, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Χωρίς κόπο. Χωρίς κούραση.

Φανταστείτε, λοιπόν, τι μπορεί να μας προσφέρει το 5G!

Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο από το ντοκιμαντέρ της COSMOTE «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», μια φράση δημιουργεί αίσθηση: «Είναι μια επανάσταση. Θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με τον ηλεκτρισμό».

 

Ο ηλεκτρισμός ήταν μια τεράστια εξέλιξη. Σκεφτείτε πόσα άλλαξαν προς το καλύτερο. Μπορεί το 5G να είναι το ίδιο ή μεγαλύτερο; Μπορεί. Γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται, γιατί ο κόσμος αλλάζει.

Το δεύτερο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE για το 5G που έρχεται να αλλάξει προς το καλύτερο όσα ξέρουμε, παρουσιάζει το πώς θα είναι στο μέλλον οι μετακινήσεις και οι πόλεις του μέλλοντος.

Η αυτοματοποιημένη οδήγηση είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που φέρνει το 5G. Τι σημαίνει; Ότι τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κινούνται μόνα τους χωρίς την επέμβαση του ανθρώπου. Όχι, δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα που πετάνε. Δεν θα είναι (για τους παλιούς) όπως το ταξίδι στο «Back to the future», αλλά χάρη στο 5G, θα υπάρχουν στη ζωή μας οι αυτοματοποιημένες μετακινήσεις. Θα κυκλοφορούν τα συνεργατικά αυτόνομα οχήματα και θα έχουν ενσωματωθεί οι 5G εφαρμογές στις οδικές αρτηρίες με στόχο την καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλά και την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους. Το 5G θα κάνει τα ταξίδια μας πιο άνετα και πιο ξεκούραστα. Θα μας δώσει χρόνο για τον εαυτό μας, χρόνο για να μάθουμε πληροφορίες για τα μνημεία κι αξιοθέατα μιας περιοχής, να χαλαρώσουμε ακούγοντας μουσική, να διαβάσουμε ένα βιβλίο και τόσα άλλα ακόμα.

Επιπλέον, χάρη στο 5G και τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα, οι άνθρωποι με αναπηρία θα μπορέσουν να αποκτήσουν την πολύτιμη αυτονομία κι ασφάλεια στις μετακινήσεις τους.

Το 5G «φιλοδοξεί» να κάνει τις πόλεις πιο φιλικές, προσιτές και προσβάσιμες σε όλους, να «εξυπηρετήσει» τις γειτονιές του μέλλοντος, να συμβάλει στην ορθολογική διαχείριση της ενέργειας, αλλά και να δίνει λύσεις σε ζητήματα περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας. Φανταστείτε πως οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας πάνω σε drones, θα μπορούν να ενεργοποιήσουν συναγερμό από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς. Το σύστημα θα μπορεί να προβλέπει προς τα πού θα κινηθεί η φωτιά ώστε η διαχείριση και το πλάνο κατάσβεσης να προσαρμοστεί αντίστοιχα κι αν χρειαστεί εκκένωση κάποιας περιοχής, να γίνει άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση. Κι αυτή δεν είναι παρά μία από τις εκατοντάδες εφαρμογές του 5G σε τομείς της ζωής μας που θα αλλάξουν άρδην προς το καλύτερο.

Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο

Η πρωτότυπη σειρά μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE που προβάλλεται στο YouTube κανάλι της, ξεδιπλώνει –μέσω έξι επεισοδίων- τις απεριόριστες δυνατότητες κι εφαρμογές του 5G μέσα από αφηγήσεις και συνεντεύξεις ειδικών, απλά παραδείγματα και τη βοήθεια animation και γραφικών.

 

Στόχος της σειράς είναι ένας και πολύ σημαντικός: να μάθουν όλοι και να καταλάβουν τα πάντα γύρω από το 5G. Τι είναι αυτή η επαναστατική τεχνολογία, ποιες είναι οι εφαρμογές της και πώς θα βελτιώσει τη ζωή μας.

Μένουμε συντονισμένοι για τα επόμενα επεισόδια…

newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button