Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τόμσεν: Θα περάσουν 21 χρόνια πριν η ανεργία στην Ελλάδα μειωθεί στα προ κρίσης επίπεδα

Σε νέες ζοφερές προβλέψεις προχώρησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε παρουσίαση βιβλίου ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, που προέβλεψε ότι θα χρειαστεί να περάσουν 21 χρόνια πριν η ανεργία στη χώρα μας επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.

Εκτίμησε δε, ότι για την επίτευξη του ίδιου στόχου, η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια και η Ισπανία και η Πορτογαλία από μια δεκαετία.

Ένα φαινόμενο το οποίο χαρακτήρισε ανησυχητικό, δεδομένου της «πολιτικής κατάστασης» σε αρκετές χώρες της Ευρώπης αλλά και των «ασθενικών επενδύσεων».

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Σουηδού οικονομολόγου Anders Åslund στην Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε γενικά στην πρόοδο της Ευρωζώνης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Παρότι διαπίστωσε μια πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αλλά και την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, εκτίμησε ότι απαιτείται ακόμη αναπτυξιακό σχέδιο και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Το βραχυπρόθεσμο outlook της ευρωζώνης δεν είναι και τόσο κακό. Έχουμε αναθεωρήσει ανοδικά την ανάπτυξη, η ανάκαμψη βρίσκεται σε τροχιά και προβλέπουμε ανάπτυξη 1,7% για την ευρωζώνη συνολικά φέτος, αλλά οι επιδόσεις για την κάθε χώρα χωριστά είναι πολύ διαφορετικές. Με την Γερμανία να ηγείται της ανάπτυξης στην περιοχή, ενώ από την άλλη πλευρά η Ιταλία βρίσκεται μακριά από τα προ κρίσης επίπεδα του ΑΕΠ» ανέφερε ο κ. Τόμσεν

Ισχυρίστηκε δε, ότι το μεγάλο πρόβλημα της νομισματικής Ένωσης είναι ότι πρόκειται για οικονομική αλλά όχι πολιτική ένωση.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button