Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σεισμός στην Ιταλία: Η συγκλονιστική αυτοθυσία μιας 8χρονης για να σώσει την αδερφή της

Τα σωστικά συνεργεία που δίνουν από τις πρώτες ώρες του σεισμού μάχη για να απεγκλωβίζουν ζωντανούς όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν μετά το φονικό χτύπημα των 6,2 Ρίχτερ στη γειτονική Ιταλία, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν βρήκαν δύο κοριτσάκια ηλικίας 8 και 4 ετών θαμμένα κάτω από τα χαλάσματα.

Παρά τις προσπάθειές τους δυστυχώς για τη μεγαλύτερη την 8χρονη Giulia Renaldo ήταν ήδη αργά. Κάτω όμως από την 8χρονη, η μικρότερη 4χρονη αδερφή της Giorgia, δεν είχε υποστεί ούτε γρατσουνιά, χάρη στην αυτοθυσία της αδερφής της που μπήκε ασπίδα και την προστάτεψε με το σώμα της, θυσιάζοντας την ίδια της τη ζωή.

Τα δύο κορίτσια βρίσκονταν στο χωριό Pescara del Tronto μαζί με την οικογένειά τους, κάνοντας τις τελευταίες μέρες των διακοπών τους. Συντετριμμένη, απαρηγόρητη και με δάκρυα στα μάτια η 64χρονη γιαγιά των κοριτσιών Angela Cafini, διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία.

 

“Η Τζούλια πέθανε για να σώσει την αδερφή της. Ξάπλωσε πάνω της. Οι διασώστες τις βρήκαν μαζί. Η Τζόρτζια δεν έχει χτυπήσει καθόλου, δεν έχει τραυματιστεί. Είναι θαύμα που είναι ζωντανή. Έχασα μια εγγονούλα αλλά έζησε η άλλη, είμαι διαλυμένη” ήταν τα λόγια της 64χρονης, με φίλους, συγγενής και διασώστες να προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Η κόρη της και ο γαμπρός της κατάφεραν να βγουν ζωντανή από το σπίτι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

 

Πηγή: DailyMail

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button