Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος

Περιγραφή

Ένα προφιτερόλ mix & match λίγο απ’ όλα σαν να λέμε… με σου από το site, κρέμα από τον Παρλιάρο και σάλτσα σοκολάτας δικής μου εμπνεύσεως ….

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 δόση για σου

Για την κρέμα:

  • 350 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. corn flour
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκους
  • 1 βανίλια

Για την σάλτσα σοκολάτας γάλακτος:

  • 200 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το στόλισμα:

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • νυφάδες σοκολάτας

Πώς το κάνουμε:

Ετοιμάζουμε τα σου, σύμφωνα με την εξαιρετική συνταγή του site από την προηγούμενη μέρα και φυλάμε σκεπασμένα. Ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας και αυτή από την προηγούμενη γιατί πρέπει να μείνει να παγώσει στο ψυγείο. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να βράσουν. Μόλις βράσουν περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ως να λιώσει και αυτό. Βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες να παγώσει και να πήξει. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε γάλα και κρέμα γάλακτος και την βανίλια να ζεσταθούν. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους, την ζάχαρη και το κορν φλαουρ, να γίνουν σαν πάστα. Πριν βράσει το γάλα, (αλλά αφού έχει ζεσταθεί αρκετά) προσθέτουμε λίγο μέσα στο μείγμα των αυγών-ζάχαρης-κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νέο αυτό μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ως να πήξει η κρέμα μας. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό μπολ και σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη φαγητού, έτσι θα αποφύγουμε να πιάσει κρούστα η κρέμα μας. Μόλις πέσει η θερμοκρασία αρκετά την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου δύο ώρες. Όταν όλα είναι κρύα αρχίζουμε την συναρμολόγηση. Χτυπάμε την κρέμα με ένα σύρμα να γίνει λεία και την μεταφέρουμε σε κορνέ. Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα και τοποθετούμε σε ένα βαθυ σκέυος. Περιχύνουμε με την σάλτσα σοκολάτας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (την οποία έχουμε στο ψυγείο, κατά προτίμηση βάζουμε και το σκεύος που θα την χτυπήσουμε στο ψυγείο) σε σαντυγί και στολίζουμε κάνοντας ροζέτες πάνω στο γλυκό μας. Πασπαλίζουμε με τις νυφάδες σοκολάτας και απολαμβάνουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα

Η αρχική ιδέα προέκυψε από την γκρίνια του Kimwloσύζυγου που όλο γλυκά με κουβερτούρα κάνω και ποτέ με σοκολάτα γάλακτος.

Την ιδέα την πήρε από ένα εξαιρετικό καφε-ζαχαροπλαστείο στα Γιάννενα που σερβίρει ένα θεικά κολασμένο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος από πάνω.

Κατά τα λεγόμενα του το πλησιάσα αρκετά.

Η συνταγή για τα σου είναι της δικής μας vasiliki68.

Η κρέμα είναι του αγαπητού Στέλιου Παρλιάρου και την βρήκα εδώ.

Η σάλτσα σοκολάτας είναι κακοποίηση της σος σοκολάτας που δίνει ο Στέλιος Παρλιάρος στην ίδια συνταγή.

Και γιατί λέω κακοποίησης… είπαμε το αγόρι ήθελε σοκολάτα γάλακτος… έτσι λοιπόν αντικατέστησα στην συνταγή του Παρλιάρου την κουβερτούρα με κουβερτούρα γάλακτος στην αντίστοιχη ποσότητα, σούπα… προσέθεσα και άλλα 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος…. σούπα και πάλι…. δεδομένου ότι ήταν 23:00 βράδυ Σαββάτου και εγώ με την πιτζάμα και το μαλί κεφτέ στο κεφάλι έβαλα την σούπα στο ψυγείο και προς απογοήτευση του γνωστού αγνώστου, είπα προφιτερόλ γιοκ… κρέμασα την ποδιά μου και πήγα στο κρεβατάκι μου… το πρωί και αφού είχε επιδράσει ολονυχτίς το κρύο του ψυγείου η σούπα είχε μετατραπεί σε μια ωραία παχύρευστη σος…. έτσι λοιπόν γλίτωσα τα χειρότερα και το προφιτερόλ πήρε σάρκα και οστά….

Είναι πολύ ωραίο και ισορροπημένο, τα σου θεικά, επαγγελματικά τολμώ να πω… η κρέμα βελούδινη και όσο πρέπει γλυκιά και η σος…. τι να πω … απλά γάλακτο

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button